Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Camerabewaking winkel

Niemand krijgt graag ongewenst bezoek over de vloer. Zeker niet in een winkel met vele dure spullen. Wil je graag op beide oren slapen en je winkel zowel tijdens als na de openingsuren optimaal beschermen? Dan is camerabewaking in je winkel dé oplossing. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en prijzen van camerabewaking in winkels en waarop je moet letten.

Ga snel naar: soorten camerabewakingprijswetgevingoffertes ontvangen

 

Belang camerabewaking winkel

De gevolgen van diefstal in een winkel zijn vaak nog groter dan in een woning: kostbare, technologische zaken die gestolen zijn, kans op tijdelijke sluiting van je zaak, vertrouwelijke documenten die onherroepelijk weg zijn, …

Je winkel voorzien van camerabewaking is dus zeker geen overbodige luxe. Beveiligingscamera’s werken uitstekend als afschrikmiddel en beschermen je winkel zowel tijdens als na de openingsuren tegen diefstal en schade. Camerabeveiliging werkt trouwens niet alleen preventief. Het kan ook helpen bij de identificatie van daders en dienenen als bewijs. Bovendien is het een manier om het profiel van je klanten beter te leren kennen en hun winkelbeleving te verbeteren.

 

Soorten camerabewaking winkel

Waarmee hou je best rekening bij de installatie van camerabewaking in je winkel? Een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden en opties:

 

Soorten beveiligingscamera’s

 • Analoge camera’s: deze zijn budgetvriendelijk en eenvoudig te installeren. Let op, de beeldresolutie bij analoge camera’s is vrij laag. Voldoende verlichting en een goede bekabeling is bovendien belangrijk om een goede beeldkwaliteit te garanderen. Analoge camera’s zijn eigenlijk een wat verouderd principe, komen steeds minder voor en zijn daarom ook minder aangeraden.
 • Digitale camera’s (IP camera’s): deze zijn duurder en brengen een complexere installatie met zich mee. Daartegenover staat wel dat digitale camera’s je verzekeren van hoge resolutiebeelden en ook draadloos kunnen werken via wifi. Bovendien heb je geen recorder nodig, de beelden worden digitaal opgeslagen op een server of harde schijf. Je kan ze dan bekijken op je pc, tablet of smartphone. Een digitale camera is zeker aangeraden als je haarscherpe beelden wil (bv. voor gezichtsherkenning of nummerplaatherkenning) of slechts met één camera wil werken.
 • HD over Coax-camerasystemen: een nieuw systeem dat digitale, HD (high definition)-beelden naar een HD-SDI recorder stuurt. Die kan je dan bekijken op je computer, tablet of smartphone. Heb je al een coax-bekabeling in je winkel? Dan kan je die eenvoudig opnieuw gebruiken voor dit type camerasysteem. Extra bijverlichting zoals bij analoge camera’s is niet nodig.

 

Extra opties

Afhankelijk van je eigen wensen kan je de camerabewaking in je winkel voorzien van tal van opties. Enkele concrete voorbeelden:

 • Beweegbare en bestuurbare camera met aanpasbare lens: voor als je realtime wil controleren.
 • Weersbestendige buitencamera: nodig ter bescherming als je camera’s buiten wil plaatsen.
 • Camera met nachtzicht: deze is voorzien van infrarood waardoor ook in het donker kwalitatieve beelden gemaakt kunnen worden.
 • Camera met specifieke software: bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning, het tellen van bezoekers, herkennen van verdwenen goederen, …
 • Camera die beweging, warmte of geluid detecteert: bij detectie kan de camera bijvoorbeeld de beelden doorsturen naar de centrale, de bron volgen, omschakelen naar een hogere resolutie, …
 • Camera met een heel brede opnamehoek: de opnamehoek van camera’s varieert meestal van 30° tot 180°. Hoe groter de camerahoek, hoe meer van de omgeving hij kan detecteren.

 

Wat is de beste keuze voor mijn winkel?

Welk soort camerabewaking is perfect voor jouw winkel? En welke opties heb je nodig en welke niet? Dat bespreek je best met een ervaren installateur. Deze kan je ook gericht adviseren over het aantal camera’s dat je nodig hebt, waar die moeten komen voor een optimale beveiliging, enz. Je kan gratis offertes bij vakmannen uit jouw buurt ontvangen via onze offertepagina.

 

camerabewaking winkel voorbeeld

 

Prijs camerabewaking winkel

Hoeveel betaal je nu voor camerabewaking in je winkel? De prijs hangt af van verschillende factoren: het soort camera (analoog of digitaal), hoeveel camera’s je laat plaatsen, de gekozen software, extra functies zoals beveiligingscamera’s met nachtzicht, bewegingsdetectie, enz. Enkele richtprijzen:

 • Standaard analoog camerasysteem met 1 camera (incl. recorder): vanaf gemiddeld 300 euro (incl. btw en plaatsing)
 • Standaard IP camerasysteem  met 1 camera: vanaf gemiddeld 500 euro (incl. btw en plaatsing)

Let op, de prijzen kunnen sterk verschillen per installateur en het aantal extra functies dat je kiest. Om goed te kunnen vergelijken, vraag je best offertes aan bij 2 à 3 installateurs. Ontvang verschillende offertes bij ervaren vakmannen uit jouw buurt via onze offerteservice.

 

TIP: combineer verschillende systemen

Je kan de camerabewaking in je winkel ook combineren met je alarmsysteem en je brandbeveiliging. Zo krijg je een totaaloplossing met 1 centraal besturingssysteem. Dat zorgt voor een groter gebruiksgemak, is makkelijker te onderhouden en het kost ook minder dan 3 verschillende systemen. Een ervaren vakman verschaft je hierover graag meer info.

 

En de wetgeving?

Als je camerabeveiliging in je winkel wil plaatsen, moet je je houden aan bepaalde regels. Die staan beschreven in de Camerawet uit 2007. De belangrijkste verplichtingen in een notendop:

 • Je moet een pictogram hangen bij elke mogelijke toegang tot de plaats waar de camerabewaking is geïnstalleerd (geplastificeerde sticker of aluminium plaat).
 • Je moet de politiediensten op de hoogte brengen over de plaatsing van je camerasysteem. Dan kan je doen via aangiftecamera.be.
 • Je moet een register van beeldverwerkingsactiviteiten bijhouden.
 • Je moet de regels rond de privacybescherming van je eventuele werknemers naleven (vastgelegd in cao nr. 68).

Nog vragen over de wetgeving rond camerabewaking? De installateur van de bewakingscamera in je winkel helpt je graag verder. Ontvang gratis advies op maat via onze offertepagina.

 

Leer je klanten beter kennen

Met een beveiligingscamera in je winkel bescherm je jezelf tegen diefstal, maar ook op vlak van marketing is het een interessante investering. Wie zijn je klanten precies? En wat kopen ze allemaal?

Dankzij de beelden van je bewakingscamera krijg je daar een beter inzicht in. Je kan die kennis dan gebruiken om specifieke promo-acties voor bepaalde doelgroepen op touw te zetten, je assortiment of de indeling van je winkel aan te passen, … Kortom, met behulp van je camerasysteem kan je de winkelbeleving van je klanten verbeteren. En dat kan dan weer helpen om je omzet te verhogen!

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs