Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Huisalarm

Ben je vaak van huis? Dan hebben inbrekers vrij spel en kunnen ze ongestoord hun slag slaan. Wil jij ongewenst bezoek vermijden als je de deur uit bent? Dan is een huisalarm op maat geen overbodige luxe. Uit welke types kan je kiezen? Hoeveel betaal je gemiddeld? En welke extra opties kan je toevoegen aan je systeem? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen van huisalarmen
Prijs huisalarm
Mogelijke extra opties
Zelf installeren of vakman?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom een huisalarm laten plaatsen?

Een huisalarm plaatsen doe je in de eerste plaats om je woning te beveiligen. Je laat je huis ook achter met een gerust gemoed en dat veiligheidsgevoel op zich is al onbetaalbaar. Daarnaast geniet je met een huisalarm op maat ook van de volgende voordelen:

 • Korting op je inboedelverzekering: heb je een alarmsysteem geplaatst? Dan krijg je vaak een korting op je woning- en inboedelverzekering. Hoe beter de beveiliging, hoe hoger die korting doorgaans is. Neem zeker contact op met je verzekeraar.
 • Waardestijging van je woning: met een huisalarm op maat stijgt je woning uiteraard in waarde. Dat kan een troef zijn bij een eventuele latere verkoop.
 • Verschillende uitbreidingen: je kan kiezen voor een standaard systeem, maar je kan je huisalarm ook volledig op maat laten samenstellen (bv. met een camera, met een meldkamer, …). Verder lees je meer over de mogelijke uitbreidingen voor huisalarmen.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw voor je huisalarm (zowel materiaal- als plaatsingskosten). Dat scheelt een flink stuk op je eindfactuur.

Wil je een huisalarm kopen? Vergelijk dan zeker meerdere voorstellen van installateurs actief in je buurt. Zo maak je gegarandeerd een doordachte keuze tegen een juiste prijs. Start je aanvraag hier!

huisalarm

 

Uitvoeringen van huisalarmen

Huisalarmen bestaan uit een aantal vaste onderdelen: een bedieningspaneel, bewegings- of contactsensoren aan ramen en deuren en een sirene. Toch bestaan er drie verschillende types van zo’n alarmsysteem voor thuis. Een kort overzicht:

 

1. Draadloos huisalarm

Bij een draadloos huisalarm communiceren de verschillende onderdelen via radiogolven. Daarbij zijn er verschillende opties. Het kan bv. gaan om magneetcontacten aan je ramen en deuren of om glasbreukdetectie op basis van trillingen. Bewegingssensoren registreren dan weer feilloos elke beweging in je woning.

 

 • Goedkoper dan een bekabeld huisalarm
 • Vlot te plaatsen én uit te breiden
 • Veel beschikbare uitvoeringen
 • Mogelijke storingen

Richtprijs: 750 à 1.200 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

2. Bekabeld huisalarm

In particuliere woningen komen bekabelde alarmsystemen minder voor dan vroeger. Ze blijven echter een interessante optie, zeker voor grotere woningen. Bedrade huisalarmen hebben namelijk een groter bereik dan draadloze systemen. Bovendien ben je met een bekabeld systeem ook zeker van een optimale betrouwbaarheid van je alarm.

 

 • Grote reikwijdte
 • Ongevoelig voor storingen
 • Amper onderhoudskosten
 • Duurder dan een draadloos huisalarm
 • Complexere plaatsing

Richtprijs: 1.200 à 1.700 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

3. Hybride huisalarm

Met een hybride systeem krijg je het beste van 2 werelden. Zo’n huisalarm is grotendeels met kabels verbonden, maar je kan je alarmsysteem probleemloos uitbreiden met draadloze onderdelen op batterijen. Zo geniet je van een flexibel alarm dat je kan aanpassen naargelang je wensen en noden. Twijfel je dus nog over eventuele extra opties? Dan kan je je hybride huisalarm later nog aanpassen.

 

 • Flexibel systeem
 • Vlotte plaatsing
 • Grote betrouwbaarheid
 • Minder uitvoeringen beschikbaar

Richtprijs: 1.000 à 1.500 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

Wat is voor mij het beste huisalarm?

Dat hangt vooral van jouw budget en je woonsituatie af. Gaat het bv. om een nieuwbouw en mag je huisalarm iets meer kosten? Dan is een bedraad systeem zeker een goede optie vanwege de grote betrouwbaarheid. Vermijd je liever breekwerken in je woning en is je budget beperkter? Dan is een draadloos huisalarm duidelijk een betere optie.

Advies op maat nodig? Een gespecialiseerde installateur informeert je graag over de mogelijkheden voor jouw huisalarm. Zo kan je rekenen op een systeem op maat. Contacteer vrijblijvend meerdere installateurs actief in je buurt!

 

Prijs huisalarm

De kosten voor een huisalarm hangen vooral af van het type, de eventuele uitbreidingen, de oppervlakte van je woning, … Doorgaans mag je rekenen op de volgende richtprijzen per type huisalarm:

Soort huisalarmGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Draadloos huisalarm€ 750 à 1.200
Bekabeld huisalarm€ 1.200 à 1.700
Hybride huisalarm€ 1.000 à 1.500

Een exacte prijs voor jouw huisalarm? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere installateurs in je buurt. Zo kan je niet enkel hun prijzen, maar ook hun adviezen, werkwijzen, merken van huisalarmen, … vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

huisalarmen

 

Mogelijke extra opties

Is je budget beperkt? Dan kan je kiezen voor een standaard uitvoering van je huisalarm met een paneel, sensoren en een sirene. Het is echter ook mogelijk om je alarmsysteem uit te breiden met verschillende extra opties voor een nog optimalere beveiliging. Enkele mogelijkheden op een rij:

 • Met camera of niet: je kan perfect voor een huis alarm met camera kiezen. Die begint beelden te maken bij verdachte activiteiten, maar er zijn ook camera’s die 24/7 filmen. Zo weet je altijd wat er zich in je woning heeft afgespeeld en stijgt de pakkans van dieven en vandalen.
 • Met meldkamer of niet: ook een huisalarm met meldkamer is een interessante optie. Gaat je alarm af? Dan is een centrale meldkamer meteen ook op de hoogte. Zij sturen de hulp- of beveiligingsdiensten dan onmiddellijk jouw kant op. Let op: aan deze optie zijn doorgaans wel abonnementskosten verbonden.
 • Bediening met app: je kan je alarmsysteem bedienen via een centraal paneel of met een afstandsbediening, maar ook met een app. Gaat het alarm af? Dan krijg je direct een pushmelding op je smartphone. Kies je voor een huisalarm zonder abonnement? Dan hou jij de touwtjes in handen en beslis je zelf wat je doet bij zo’n melding.
 • Combinatie met rook- en CO-melders: naast inbraakmelders aan je ramen en deuren kan je je huisalarm ook koppelen aan rook- en CO-melders. Zo gaat je alarmsysteem ook af bij brand/rook of koolstofmonoxidevorming. Bij sommige systemen zijn zulke melders standaard inbegrepen, maar dat is niet altijd het geval.
 • Integratie in je domoticasysteem: beschik je al over een domoticasysteem in je woning? Dan kan je in de meeste gevallen je alarmsysteem daarop aansluiten. Zo bedien je zowel je verlichting, airco, rolluiken, huis alarm, … vanuit 1 centraal systeem.
 • Buitensirene: naast een binnensirene kan je ook een buitensirene aansluiten op je alarmsysteem. Dat schrikt inbrekers extra af en ook je buren zijn meteen op de hoogte van de inbraakpoging.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huisalarm? Vraag dan zeker advies op maat aan meerdere installateurs. Zo kan je hun aanbod aan extra opties gericht vergelijken. Neem vrijblijvend contact op met professionele installateurs van alarmsystemen via onze offerteservice!

 

Zelf huisalarm installeren of vakman inschakelen?

Online en in doe-het-zelf-zaken kan je ook huisalarmen kopen. Toch is het verstandig om een beroep te doen op de expertise en ervaring van een professionele installateur. Zo ben je 100% zeker van…

 • Advies op maat: een installateur analyseert eerst grondig jouw woning om dan een huisalarm op maat voor te stellen. Zo weet je zeker dat je alarmsysteem helemaal is afgestemd op jouw noden. Wil je je systeem uitbreiden met extra opties? Ook dan geeft je vakman je graag advies op maat.
 • Hoogwaardig systeem: een vakman werkt enkel met alarmsystemen van kwalitatieve merken (bv. een somfy huisalarm). Zo kan je rekenen op een betrouwbaar huisalarm met een lange levensduur.
 • Correcte & vlotte plaatsing: een professionele installateur monteert je huis alarm volgens de regels van de kunst en stelt het volledige systeem haarscherp af. Je krijgt uiteraard ook een uitgebreide en deskundige uitleg over de werking van je systeem en de verschillende functies.
 • Laagdrempelig aanspreekpunt: heb je nog vragen over je huisalarm? Denk je aan een uitbreiding van je systeem met extra functies? Of staat 1 van je sensoren niet correct afgesteld? Je kan altijd bij je installateur terecht voor een vlotte oplossing.
 • Conform aan de wetgeving: kies je voor een huis alarm met camera? Dan zorgt een installateur ervoor dat je systeem volledig voldoet aan de wetgeving. Zo vermijd je eventuele problemen achteraf.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Als je samenwerkt met een professional betaal je dan slechts 6% btw voor je huisalarm (zowel materiaal als plaatsing).

Op zoek naar een installateur in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen voor huisalarmen aanvragen bij installateurs in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs