Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Draadloos alarmsysteem: opties & prijzen

Het is belangrijk om je woning of kantoor voldoende te beschermen tegen inbraken. Een van de mogelijkheden is een draadloos alarmsysteem: deze moderne vorm van inbraakbeveiliging is makkelijk te plaatsen en er zijn heel wat opties om een standaard installatie uit te breiden. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden en de prijzen voor draadloze alarminstallaties.

Snel naar: voordelen/nadelenmogelijke uitvoeringenprijsaandachtspunten

 

Voor- en nadelen

Voor je overgaat tot het plaatsen van een draadloos alarmsysteem moet je de voor- en nadelen ervan bekijken. De belangrijkste voordelen zijn de volgende:

  • Veel beschikbare uitvoeringen: zoals je verderop in dit artikel zal zien, zijn er heel wat mogelijkheden bij draadloze alarmsystemen. Zo kan je kiezen voor een standaardpakket, maar je kan je alarminstallatie uitrusten met allerlei opties die de beveiliging van je woning of kantoor nog verbeteren.

 

  • Makkelijk te plaatsen: er is nauwelijks breekwerk nodig om een draadloos alarm te plaatsen. Er is namelijk geen elektriciteitsaansluiting nodig, waardoor er geen kabels moeten gelegd worden. De meeste draadloze alarmsystemen werken op batterijen en blijven dus werken als er een stroompanne is.

 

  • Later nog uit te breiden: heb je al een draadloos alarmsysteem en wil je dit later nog uitbreiden, bijvoorbeeld met meer detectoren of rookmelders? Dan is dit zeker mogelijk! Let er wel op dat de nieuwe componenten compatibel zijn met het bestaande systeem.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan draadloze alarminstallaties:

  • Mogelijke storingen bij radiogolven: de onderdelen van een draadloos alarmsysteem communiceren via radiogolven. Dit betekent dat de werking van het systeem kan beïnvloed worden door interferenties met andere toestellen die op eenzelfde frequentie werken. Er kunnen met andere woorden dus storingen optreden. Bij moderne installaties kunnen deze storingen echter vermeden worden door te werken met twee verschillende frequenties.

 

  • Batterijduur: zoals reeds gezegd werken de meeste draadloze alarmsystemen op batterijen. Je moet de levensduur van de batterijen dan ook in het oog houden en ze tijdig vervangen.

 

 

Welk draadloos alarmsysteem kiezen?

Tegenwoordig bestaan er heel wat bedrijven en merken die draadloze alarmsystemen aanbieden. De installatiepakketten kunnen op verschillende manieren samengesteld worden. Vaak is een eerste keuze die tussen een standaardpakket en een meer uitgebreide versie:

 

1) Standaardpakket voor alarmsysteem

Een eerste optie is het standaardpakket. Dit bevat doorgaans enkele detectoren, een sirene en een bedieningspaneel. Er bestaan verschillende soorten detectoren. De meeste standaardpakketten voor alarmsystemen zijn uitgerust met bewegingsdetectoren of raam- en deurcontacten. De eerste schakelen de sirene in als ze beweging waarnemen, de tweede soort zal het alarm doen afgaan bij opening van een raam of deur.

Graag een prijs op maat voor de plaatsing van een standaard draadloze alarminstallatie?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat aan bij professionele alarminstallateurs.

 

2) Extra opties voor draadloze alarmsystemen

Wil je wat meer veiligheid in je woning of kantoor? Dan kan je kiezen voor een alarmsysteem met wat meer mogelijkheden. Hiervoor kan je onder meer kiezen uit volgende opties:

 

  • draadloos alarmsysteem met camerabewaking: het is één ding om een alarmsysteem te hebben dat een sirene doet afgaan als er beweging wordt waargenomen of als een raam of deur geopend wordt, maar camerabewaking vormt een belangrijke toevoeging als je ongewenst bezoek hebt. Via je bewakingscamera’s kan je dan bekijken wat er in je woning of kantoor gebeurt tijdens je afwezigheid. Je kiest best ook voor betrouwbare opnameapparatuur. Dit kan helpen bij het identificeren van eventuele inbrekers. Bekijk hier de mogelijkheden voor camerabewaking in huis.

 

  • meldkamer: je kan er ook voor kiezen om je alarminstallatie te koppelen aan een meldkamer. Als de sirene in werking treedt, kan daar dan beslist worden wat er moet gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat de beveiligingsploeg jou contacteert, of ze kunnen ook een team naar je woning sturen om de situatie te beoordelen of de hulpdiensten verwittigen. De meeste alarminstallateurs werken met een maandelijks tarief voor deze extra dienst.

 

  • rook- en CO-melders: een alarminstallatie is niet alleen een vorm van beveiliging tegen inbraak, je kan er je woning of kantoor ook op andere manieren mee beveiligen. Zo kan je ook rook- en CO-melders aan het systeem koppelen zodat ook bij rook- of CO-vorming de sirene afgaat.

 

Wil je een uitgebreid alarmsysteem kopen en laten plaatsen door een vakman?
Vraag hier gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aan bij professionele alarminstallateurs.

 

draadloos alarm met camera

 

Draadloos alarmsysteem plaatsen: wat zijn de prijzen?

De gemiddelde prijs voor de installatie van een standaard draadloos alarmsysteem in een doorsnee woning schommelt tussen 1.000 en 2.000 euro. De precieze prijs is natuurlijk onder meer afhankelijk van het aantal en het type detectoren, het merk en de gekozen alarminstallateur. Bij uitbreidingen zoals camerabewaking of rook- en CO-melders kunnen de prijzen natuurlijk oplopen. Prijzen voor het plaatsen van camerabewaking vind je in dit artikel.

Gaat het om de installatie van een vast alarmsysteem door een erkend aannemer en gaat het om een privéwoning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een verlaagd BTW-tarief; de BTW bedraagt dan slechts 6% in plaats van 21%.

Ben je op zoek naar een erkend installateur voor de plaatsing van een draadloos alarmsysteem in een woning of kantoor? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij experts in het plaatsen van alarminstallaties. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste aanbieding kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

bewegingsdetector alarminstallatie

 

Nog enkele aandachtspunten bij draadloze alarmen…

Wil je een draadloos alarmsysteem kopen? Hou dan zeker nog rekening met volgende aandachtspunten:

 

Bekabeld versus draadloos alarmsysteem

Er bestaan zowel bekabelde als draadloze alarmsystemen. Twijfel je tussen deze systemen? Dan kunnen onderstaande criteria je misschien helpen beslissen:

  • installatie: de plaatsing van bekabelde alarmsystemen is veel complexer dan bij draadloze uitvoeringen. Dit zal ook een effect hebben op de installatiekosten. Bij nieuwbouwwoningen is het plaatsen van een bekabeld alarmsysteem natuurlijk makkelijker dan bij bestaande woningen omdat de plaatsing van de kabels dan ingepland kan worden.

 

  • betrouwbaarheid: aangezien draadloze alarmsystemen beïnvloed kunnen worden door interferenties met andere toestellen, zijn ze iets minder betrouwbaar dan bekabelde systemen. Bekabelde systemen hebben overigens ook vaak een grotere dekking; als het gaat om een groot te beveiligen pand, dan is een bedraad alarm dus misschien de betere optie.

 

  • uitbreidingen: bestaande draadloze alarmsystemen zijn zoals reeds gezegd redelijk makkelijk uit te breiden, op voorwaarde dat het nieuwe element technisch compatibel is met het bestaande systeem. Bij bestaande bedrade alarminstallaties zijn uitbreidingen wat complexer omdat er dan weer breekwerken aan te pas komen.

 

Alarminstallaties en domotica

Je kan er ook voor kiezen om je alarminstallatie te koppelen aan je domoticasysteem. Vanuit één centraal bedieningspaneel kan je dan bijvoorbeeld de verwarming, de rolluiken, de verlichting en het alarm bedienen. Het is zelfs mogelijk om een app op je smartphone of tablet te installeren. Je kan dan het alarm in- en uitschakelen vanop afstand en bijvoorbeeld de beelden van je beveiligingscamera’s bekijken.

Voor de plaatsing van een draadloos alarmsysteem schakel je best een erkend installateur in. Een professional kan je vertellen wat het beste alarmsysteem is voor jouw situatie en welke regels je moet volgen bij het plaatsen van een alarm. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele alarminstallateurs. Prijzen en advies vergelijken wordt zo erg eenvoudig!

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs