Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Deurbel camera

Met een deurbel camera zie je vanop een afstand wie er bij je op de stoep staat. Werkt je slimme video deurbel via een applicatie? Dan krijg je op je smartphone een melding wanneer iemand aanbelt. Interesse in zo’n bel met camera? In dit artikel overlopen we de verschillende types video deurbellen, hoeveel ze kosten en waarop je moet letten bij de aankoop.

Ga snel naar:
Soorten deurbel camera’s
Belangrijke aandachtspunten
Prijs deurbel met camera
Waarom vertrouwen op een installateur? 
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een deurbel camera?

Een video deurbel bestaat uit 2 hoofdcomponenten: een beldrukker (de deurbel) en een ontvanger. Waarom zou je ervoor kiezen om zo’n installatie aan te kopen? Enkele troeven op een rij:

 • Verhoogd veiligheidsgevoel: belt er iemand aan? Dan springt het videoscherm automatisch aan en heb je meteen zicht op wie er voor je deur staat. Kies je voor een slimme deurbel? Dan krijg je een melding op je telefoon wanneer je niet thuis bent. Zo zie je meteen of je bijvoorbeeld de pakketbezorger hebt gemist.
 • Verschillende modellen: er bestaan uiteenlopende uitvoeringen van camera deurbellen. Zo heb je bedrade exemplaren, draadloze modellen op wifi, slimme deurbellen, … Er is een deurbel camera voor elke toepassing en binnen elk budget. Bekende merken van video deurbellen zijn Ring, HikVision, Eufy, Arlo, Google Nest, …
 • Diverse uitbreidingsmogelijkheden: je kan enkel een deurbel met camera installeren, maar je kan er ook voor kiezen om deze uit te breiden met andere apparaten. Denk bv. aan beveiligingscamera’s binnen en/of buiten, een alarmsysteem, een sirene, …

Interesse in een deurbel met camera? Struin dan eens door het uitgebreide assortiment in onze webshop. Laat je je liever professioneel adviseren? Neem dan contact op met een ervaren installateur actief in je regio. Vul daarvoor vrijblijvend het contactformulier in.

deurbel camera

 

Soorten deurbel camera’s

Ben je op zoek naar een video deurbel? Dan heb je keuze uit verschillende systemen: een installatie met of zonder bedrading of een compleet beveiligingssysteem. Een woordje uitleg over deze opties:

 

1. Deurbel met camera bedraad

Een bedrade deurbel camera heb je in verschillende designs. Dankzij de bekabeling ben je verzekerd van een stabiele en betrouwbare verbinding over grotere afstanden in huis. Het nadeel aan een bedraad systeem is dat je de kabels netjes moet wegwerken, anders oogt dit slordig. Hierdoor liggen de installatiekosten van je systeem doorgaans iets hoger.

Prijs: € 20 à 200 (incl. btw, excl. plaatsing). Bekijk het aanbod in de webshop.

 

2. Draadloze deurbel met camera

Een draadloze deurbel met camera is eenvoudig om te installeren en vereist geen breekwerken. Dat betekent: geen geknoei meer met bekabeling. Zo’n systeem biedt ook meer plaatsingsmogelijkheden. Je hebt zelfs draadloze camera deurbellen die je bovenop het kijkgat van je deur kan installeren. Bovendien is een draadloos systeem erg eenvoudig om uit te breiden met andere draadloze installaties. Zo kan je een compleet beveiligingssysteem samenstellen!

Prijs: € 30 à 300 (incl. btw, excl. plaatsing). Bekijk het aanbod in de webshop.

 

3. Compleet beveiligingssysteem

Wil je niet alleen een video deurbel? Of wil je je huidige deurbel met camera omvormen naar een volwaardig alarmsysteem met camera? Dan is dat zeker mogelijk! Zo kan je meer doen dan enkel zien wie er aan je voordeur staat. Zo’n alarmsysteem bestaat standaard uit een bedieningspaneel, bewegings- of contactsensoren aan ramen en deuren en een binnen- of buitensirene.

Prijs: € 800 à 1.900 (excl. btw, incl. montage). Start hier je aanvraag.

 

LET OP: wat met een video deurbel en de wetgeving?

De wetgeving staat privégebruik van een camera deurbel toe, maar onder bepaalde voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld geen beelden opslaan wanneer je camera (gedeeltelijk) gericht is op de openbare weg. In sommige gevallen kan een deurbel camera als inbreuk op de privacy worden gezien. Lees hier meer over de wetgeving.

 

Deurbel camera’s: aandachtspunten

Overweeg je een deurbel met camera aan te schaffen? Voor een doordachte aankoop sta je best eerst stil bij de volgende aandachtspunten:

 

1. Met of zonder abonnement?

Bij bepaalde deurbel camera’s moet je tegen betaling een abonnement nemen om de gemaakte beelden op te slaan en te herbekijken. Bepaalde fabrikanten bieden diverse extra’s in hun abonnement, zoals de mogelijkheid om je video’s op te slaan en te delen, een fotofunctie, … Gemiddeld betaal je tussen de € 3 à 10 per maand. Vind je dit overbodig? Dan volstaat een deurbel met camera zonder abonnement.

TIP: wil je toch onbeperkt toegang tot het beeldmateriaal? Kies dan voor een (slimme) deurbel die de beelden naar je laptop stuurt of met een SD kaart. Staat de kaart vol? Dan kan je eenvoudig het beeldmateriaal verwijderen of een nieuwe SD-kaart aanschaffen.

 

2. Op netstroom of accu?

Een bedraad systeem werkt meestal op netstroom. Draadloze video deurbellen bevatten vaak een accu. Zo’n batterij heeft zowel voordelen als nadelen. Gedurende een stroompanne blijft je deurbel sowieso werken. Kies je voor een draadloze deurbel met camera? Dan moet je wel de batterij op tijd vervangen of opladen via de bijgeleverde USB-kabel.

 

3. Wat is de meest geschikte IP certificering?

Een specifieke video deurbel op het oog? Dan hou je best ook rekening met de IP certificering. Deze geeft weer in hoeverre het toestel waterbestendig is en verschilt naargelang de locatie van het toestel. Hangt je bel bijvoorbeeld onder een afdak? Dan is het voldoende om wind- en stofdicht te zijn. In andere gevallen is een volledig waterdicht toestel meer aangeraden.

 

4. Met camera en scherm of via een app?

Deurbel camera’s bestaan uit 2 delen: een bel en een ontvanger. Die ontvanger kan een thuisontvanger zijn (een beeldscherm aan de muur) of een applicatie op je telefoon. De beldrukker en de ontvanger staan in verbinding met elkaar via Wifi of DECT-verbinding:

 • Wifi-verbinding: een deurbel camera op wifi is het populairst. Belangrijk is dat deze verbonden is met een beveiligd netwerk. Anders bestaat de kans op datalekken. Hou er ook rekening mee dat een draadloze deurbel op wifi je verbinding kan verstoren.
 • DECT-verbinding: camera en ontvanger communiceren met elkaar in dezelfde taal. Dit vermindert de kans op storingen. De DECT-frequentie is namelijk zeer specifiek, waardoor die de verbinding tussen andere apparaten in huis niet zal beïnvloeden.

 

5. Welk design voor mijn deurbel camera?

Een slimme deurbel met camera is verkrijgbaar in verschillende designs. We hebben het specifiek over brede of smalle deurbellen, in een moderne uitvoering, in specifieke kleuren, met grote of kleine thuisschermen, … Wil je een scherpe opname? Dan spelen ook de kijkhoek en de videoresolutie van je camera een rol. Zorg er wel voor dat je camera niet op de openbare weg gericht is. Kijkhoeken variëren van minimaal 120° tot 180°.

 

6. Gewone of slimme deurbel met camera?

Een slimme deurbel camera bestaat zowel in een bekabelde als draadloze versie en is beschikbaar met talloze opties. Wens je een wifi deurbel met camera met een slim deurslot dat je vanop afstand kan openen? Wil je praten met de persoon die voor de deur staat met behulp van een intercomfunctie? Andere opties zijn een deurbel met camera en bewegingsmelder, een apparaatje met of zonder externe gong, … Bepaalde deurbellen kan je integreren met je smart home netwerk, bv. Amazon Alexa, Google Assistant of Siri.

Voordeurbel met camera kopen? Je vindt een uitgebreid assortiment in onze webshop!

 

Wat is voor mij de beste deurbel met camera?

Dat hangt af van je wensen en je budget. Wil je bijvoorbeeld een zo vlot mogelijke plaatsing? Dan is een draadloze deurbel met camera op wifi de beste keuze. Kadert je installatie in een renovatieproject? Dan is het makkelijker om de kabels meteen weg te werken. Bekijk de diverse voordeurbellen met camera in onze webshop.

TIP: wil je je woning graag uitgebreid beveiligen? Dan raden we aan om in gesprek te gaan met een professioneel installateur. Hij toetst je verwachtingen af en stelt op deze manier een installatie op maat voor je samen. Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in.

 

Prijs deurbel met camera

De kostprijs van een video deurbel hangt af van het type deurbel camera (bedraad of draadloos), het besturingssysteem, de grootte van de opslag, het design en allerlei extra’s. Daardoor heb je camera deurbellen voor elk budget. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Enkel deurbel met camera: 20 à 300 euro (incl. btw en excl. plaatsing)
 • Uitgebreide alarminstallatie met video deurbel: 800 à 1.900 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Ben je benieuwd naar een prijs op maat voor jouw beveiligingssysteem? Kom in contact met installateurs actief in je regio.

 

deurbel met camera en scherm
Een moderne deurbel met camera kan een beeldscherm als ontvanger hebben. Daarop kan je andere slimme beveiligingssystemen aansluiten.

 

Waarom vertrouwen op een installateur?

Het plaatsen van een draadloze bel met camera is minder complex dan een bekabelde deurbel met camera en scherm installeren. Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing waarbij alle onderdelen van je installatie op elkaar afgestemd zijn? Reken dan op een gecertificeerd installateur:

 • Advies op maat: een installateur biedt advies dat afgestemd is op jouw situatie. Of het nu gaat om een slimme deurbel met camera en bewegingsmelder of een complete beveiligingsinstallatie, hij luistert naar je vereisten en zoekt naar de beste oplossing.
 • Professionele installatie: een specialist staat in voor de correcte installatie van je systeem volgens de regels van de kunst. Dan ben je zeker dat de gehele installatie perfect is afgesteld, of die nu enkel bestaat uit een bel met camera of uit meerdere beveiligingselementen.
 • Kwalitatieve systemen: een ervaren professional kiest alleen maar de beste en meest betrouwbare systemen, waarvoor hij bv. eenvoudig vervangstukken kan vinden. Daardoor ben je de trotse eigenaar van een duurzame installatie.
 • Snelle service: ondervind je moeilijkheden met je alarminstallatie? Is er sprake van een storing? Heb je last van softwareproblemen? Dan kan je rekenen op je installateur. Die komt ter plaatse of helpt je telefonisch uit de nood.
 • Verlaagd btw-tarief: wil je een volledig alarmsysteem met camera laten plaatsen? En is je woning meer dan 10 jaar oud? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Let wel, dit is enkel mogelijk wanneer je een beroep doet op een professioneel installateur.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Wist je dat je best wat kan besparen wanneer je verschillende offertes naast elkaar legt? Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook adviezen, merken, uitvoerdata, … onder de loep nemen. Dan ben je zeker dat je de beste keuze maakt!

Vrijblijvend offertes vergelijken? Vul daarvoor het onderstaande formulier in:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs