Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

PoE-camera: types & prijzen

Een PoE-camera is een toestel dat via Power over Ethernet werkt. Dat is een soort technologie waarbij stroom en data door 1 enkele kabel kunnen. Daardoor is een extra voedingsadapter overbodig. Ben je benieuwd naar de toepassingen, soorten en prijzen van PoE-camera’s? Vraag je je af of je eenvoudig zelf zo’n toestel kan installeren? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
PoE-camera: toepassingen
Soorten PoE-camera’s
Hoeveel kost een PoE-camera?
Zelf plaatsen of professional?
Vergelijk nu gratis offertes

 

 

Waarom kiezen voor een PoE-camera?

“Power over Ethernet” is een technologie waarover camera’s kunnen beschikken. Wil jij graag een beveiligingscamera laten installeren? Dan kan die PoE-technologie erg van pas komen. Hieronder ontdek je waarom:

 • Geen overbodige bekabeling: Power over Ethernet betekent dat spanning en data door 1 kabel kunnen. Daarvoor heb je een UTP-kabel nodig. Dat wil dus ook zeggen dat je geen extra voedingsadapter nodig hebt en je zo’n camera ook kan installeren zonder stopcontact in de buurt.
 • Hoge betrouwbaarheid: als stroom en data door aparte bekabeling moet, is er meer kans op storingen. Daar heb je bij Power over Ethernet camera’s dus geen last van. Bovendien is een PoE-signaal ook betrouwbaarder dan een draadloze internetverbinding.
 • Eenvoudige installatie: omdat er slechts 1 aansluiting vereist is, kan een professional de installatie van je camera in een wip afronden. In principe zou je er ook zelf mee aan de slag kunnen. Het is echter toch aangeraden een expert in te schakelen om je de werking van de camera uit te leggen.
 • Veel slimme functies mogelijk: camera’s met PoE-technologie zijn vaak uitgerust met allerlei andere slimme functies. Enkele voorbeelden zijn: HD, nachtzicht, waterbestendigheid, pan-, tilt- & zoom-functie, mobiele weergave van de camerabeelden, …

Wil jij graag een PoE-camera laten aansluiten door een professional? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met installateurs in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

poe-camera

 

PoE-camera: toepassingen

Een PoE-camera is erg veelzijdig. Om die reden kan je zo’n camera dan ook gebruiken in meerdere situaties. Hieronder vind je alvast meer info over wanneer je een PoE-camera kan installeren:

 • Binnen of buiten: zowel voor binnen als buiten zijn er PoE-camera’s op de markt. Binnen kan je een extra functie als nachtzicht bv. goed gebruiken. De buitencamera’s met PoE zijn vaak uitgerust met functies als waterbestendigheid, vandaalbestendigheid, bewegingsdetectie, …
 • Particulier of bedrijf: PoE-camera’s zijn bestemd voor verschillende doelpublieken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er gebruik van maken. Voor bedrijven is het absoluut interessant omdat het eenvoudig is om meerdere camera’s aan te sluiten.

 

Soorten PoE-camera’s

Wil je graag een camera met PoE-technologie laten installeren? Dan kan je uit verschillende modellen kiezen. Bovendien heb je daarnaast ook nog een extra toestelletje nodig om die PoE aan te sluiten. Op die manier heb je een volledige PoE-camera set. Hieronder lees je er meer over:

 • Camera met PoE-technologie: om gebruik te maken van PoE-technologie heb je uiteraard ook een beveiligingscamera nodig. Doorgaans zijn dat IP camera’s die Power over Ethernet ondersteunen. Om ze vervolgens aan te sluiten heb je een Switch of Injector nodig.
 • PoE Switch: om een camera aan te sluiten die PoE-technologie ondersteunt, heb je een verbindend toestelletje nodig. Wil je graag meerdere camera’s laten installeren? Dan koop je ook een PoE Switch aan. Dit toestel heeft meerdere poorten om UTP-kabels aan te sluiten.
 • PoE Injector: heb je slechts 1 beveiligingscamera nodig? Dan volstaat een PoE Injector. Die bevat slechts 1 poortje. Weet je nu al dat je later je cameranetwerk zal uitbreiden? Dan kies je best meteen voor een PoE Switch.

 

Welke PoE-camera kies ik het best?

Welke PoE-camera de beste is, hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen. Dat kan zowel een binnen- als buitencamera zijn. Ook qua extra snufjes zijn er heel wat opties. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kan je steeds terecht in onze webshop!

Wil jij graag je Power over Ethernet camera laten installeren door een professional? Of vraag je liever eerst advies aan een echte expert? Onze installateurs staan altijd voor jou klaar. Je kan gratis en vrijblijvend met hen in contact komen via onze offerteservice.

 

Hoeveel kost een PoE-camera?

De prijs voor een PoE-camera kan erg variëren, tussen € 50 – 1.800 (excl. plaatsing, incl. btw). Er zijn namelijk heel wat types camera’s op de markt die over deze technologie beschikken. Zo kan je een goedkoper model met PoE aanschaffen, maar ook een luxueuzer toestel met allerlei extra snufjes.

Je moet daarnaast ook een PoE Switch of een Injector bestellen voor je camera. Zo’n Injector kost je gemiddeld € 25 à 75 (excl. plaatsing & incl. btw). De prijs van een PoE Switch is variabel. Laat je in je bedrijf meer dan 50 camera’s installeren? Dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je als particulier enkele camera’s rondom je woning plaatst. Doorgaans kost een Switch € 50 à 1.600 (excl. plaatsing & incl. btw).

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Het is dus mogelijk dat het prijskaartje op jouw offerte verschilt van deze bedragen. Wil jij zeker zijn van het kostenplaatje? Dan kan je door onze professionals een offerte op maat laten opstellen. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vakbedrijven in jouw buurt!

 

poe-camera installatie

 

Zelf plaatsen of professional inschakelen?

In theorie is het eenvoudig om een camera met PoE-technologie aan te sluiten. Er bestaan zelfs PoE-camera homekits. Afhankelijk van het camerasysteem waarvoor je kiest, is het echter toch aangeraden om een professional in te schakelen. Hieronder vind je enkele voordelen van onze installateurs:

 • Advies op maat: ben je nog niet helemaal zeker over welke camera je wil laten installeren? Heb je graag wat advies van een professional? Dan ben je bij onze vaklui aan het juiste adres. Zij kunnen op basis van jouw situatie, noden en wensen perfect raad geven.
 • Correcte en efficiënte plaatsing: onze professionals hebben ervaring in het installeren van complexe beveiligingscamera’s. Een PoE-cameraverbinding is voor hen een fluitje van een cent. Daarnaast kunnen ze je uitleggen hoe jouw specifieke camerasysteem precies werkt.
 • Kwalitatieve producten: onze vaklui werken enkel met kwalitatieve producten. Bovendien hebben ze ook het juiste materiaal om je camera’s te installeren. Laat je je systeem plaatsen door onze professionals? Dan ben je zeker van hoogwaardige toestellen.
 • Conform met wetgeving: je mag niet zomaar in het wildeweg camera’s plaatsen. Je bent daarvoor gebonden aan de Camerawet uit 2007. Bedrijven en winkels moeten daarnaast ook de regels rond de cao nr. 68 volgen. Onze vakspecialisten zijn perfect op de hoogte van deze regelgeving en zorgen er dan ook voor dat jouw beveiligingssysteem aan de wet voldoet.

 

Laat je PoE-camera plaatsen door een professional!

Wil je zeker zijn van een correcte, snelle plaatsing van je PoE-camerasysteem dat volledig conform is aan de wetgeving? Dan ben je aan het juiste adres bij onze experts. Zij adviseren je met plezier welk systeem in jouw situatie het meest geschikt is en installeren het daarna probleemloos. Bovendien kan je door hun offertes te vergelijken geld besparen!

Wil jij graag meerdere offertes ontvangen en vergelijken? Dan kan je bij onze installateurs terecht. Kom gratis en vrijblijvend met hen in contact via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs