Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

PTZ-camera: soorten & prijzen

Een PTZ-camera is een camera die je vanop afstand kan besturen met een joystick, computer of smartphone. PTZ staat voor pan, tilt en zoom: draaien, kantelen en in- en uitzoomen. Dat maakt het bewaken van grote oppervlaktes zoals een tuin, terras of parking heel wat eenvoudiger. Enerzijds houd je overzicht over het ganse gebied terwijl de extra flexibiliteit van de zoom-functie je in staat stelt om verdachte situaties van dichterbij te bekijken. Ga meteen naar de webshop.

 

Hoe werkt een PTZ-camera?

Een PTZ-camera telt drie belangrijke functies:

 

1. Draaien

  • De camera draait naar links en rechts en bestrijkt zo horizontaal een uitgestrekt gebied
  • Draaicirkel varieert van 360° tot kleinere gebieden

 

2. Kantelen

  • Een PTZ-camera kantelt op en neer en bestrijkt zo een groot verticaal gebied
  • Kantelt tot 180°

 

3. Zoomen

  • Optische zoom: bekijk personen of situaties van dichterbij zonder verlies aan beeldkwaliteit
  • De kracht van de optische zoom wordt uitgedrukt in x aantal keer, vb: 16x

 

PTZ camera buiten

 

Het nut van een PTZ-camera

Een PTZ-camera is een flexibel en veelzijdig bewakingssysteem. Daarom wordt het vaak toegepast op grote, openbare plekken zoals scholen, marktpleinen en parkings. In combinatie met vaste camera’s op strategische plaatsen, zoals in- en uitgangen, zorgen ze ervoor dat je alle belangrijke ruimtes op elk moment in het oog kan houden. Je bestuurt ze eenvoudig met een joystick, computer of smartphone.

Via specifieke software kan je tijdschema’s voorprogrammeren om zo een cameraplan op maat van jouw situatie in te stellen. De camera beweegt dan automatisch richting de door jou ingestelde locatie op het tijdstip dat je wenst. Door meerdere camera’s naadloos op elkaar af te stemmen creëer je een betrouwbaar bewakingsplan dat elke beweging in kaart brengt.

Sommige PTZ-camera’s kunnen bovendien auto’s, personen of andere bewegende objecten automatisch volgen van zodra ze in hun gebied verschijnen.

Ontvang hier een cameraplan op maat van een vakman in je buurt.

 

Soorten PTZ-camera’s

PTZ-camera’s bestaan in twee versies: analoog en met wifi. PTZ-camera’s met wifi zijn beter bekend als PTZ IP camera’s. Meestal zijn ze voorzien van een HD beeldsensor, wat de kwaliteit van het beeldmateriaal sterk verbetert. Maar ook de prijs.

Er zijn PTZ-camera’s voor binnen, maar er bestaan er ook voor buitengebruik. Die laatste zijn voorzien van nachtzicht voor een duidelijk beeld in het donker. Handig zijn ook de camera’s die werken met een bewegingssensor.

 

PTZ-camera kopen

De prijzen van PTZ-camera’s variëren naargelang het type camera en de vereiste beeldkwaliteit. Goedkope, analoge PTZ-camera’s voor binnen vind je vanaf 45 euro. Een digitale PTZ IP camera voor buitengebruik start vanaf 150 euro en loopt al snel op tot 750 à 800 euro. Bekijk hier verschillende modellen in onze webshop.

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs