Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Camera tuin

Wil je jouw tuin wat veiliger maken of ben je benieuwd naar welke dieren je als buren mag beschouwen? Laat dan een camera voor je tuin plaatsen. Zo weet je precies wat zich rondom je huis afspeelt én heb je altijd beeldmateriaal als bewijs bij een eventuele inbraak. In dit artikel lees je alles over de opties op vlak van camerabewaking in je tuin, de verwachte kosten en de factoren waarmee je rekening moet houden.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Camera tuin: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Zelf buitencamera plaatsen of expert?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Camera voor in de tuin: een goed idee?

Zeker! Met camerabewaking in de tuin weet je precies wat er in je tuin gebeurt en mis je niets. Zo geniet je bijvoorbeeld van de volgende voordelen:

 • Veiligere tuin: een zichtbare camera is doorgaans zo afschrikwekkend dat de meeste inbrekers niet eens een poging zullen wagen. De kans op inbraak is dus veel kleiner.
 • Beeldmateriaal bij inbraak: negeert een inbreker je camera of heeft die deze niet gezien? Dan wordt deze persoon gefilmd en heb je bewijs om af te leveren aan de politie. Daarnaast kan je dit beeldmateriaal gebruiken voor verzekeringsclaims.
 • Perfect voor natuurspotters: een camera in de tuin is niet alleen veiliger, maar maakt het ook mogelijk om dieren in je tuin in de gaten te houden. Vooral in grotere tuinen met veel groen is dit echt een pluspunt!
 • Bestand tegen weersinvloeden: camerabewaking voor buiten is doorgaans zo ontworpen dat je je geen zorgen hoeft te maken om de weersinvloeden of eventuele vervuiling. Hoe goed je camera hiertegen bestand is, wordt uitgedrukt met een IP-waarde.

Wil je een camera in de tuin plaatsen? Een van onze cameraspecialisten helpt je graag verder. Ontvang snel en vrijblijvend meerdere offertes van experts in je buurt via onze offerteservice!

tuin camerabewaking

 

Mogelijke uitvoeringen van een camera in de tuin

Welke camera je nu kiest, is grotendeels afhankelijk van je wensen en hoeveel je maximaal wil besteden. Kies in ieder geval voor een digitaal systeem. Analoge camera’s zijn niet echt meer van deze tijd, vooral vanwege hun lagere beeldresolutie. Daarnaast kan je ze ook niet draadloos verbinden met je wifi-netwerk. Hieronder een overzicht met belangrijke punten voor een doordachte keuze:

 

1. Draadloos of bekabeld

Ten eerste moet je bepalen of je een draadloze of juist bekabelde camera in je tuin wil. Een kort overzicht:

 • Bekabelde camera: digitale CCTV systemen op basis van coax kabels zijn doorgaans betrouwbaarder, maar kosten meer geld. De plaatsing van zo’n bedraad systeem is een stuk complexer en moet je meestal overlaten aan een professionele installateur.
 • Draadloze camera: draadloze systemen op basis van wifi (IP camera’s) zijn juist weer makkelijker om te plaatsen en een stuk budgetvriendelijker. Hou er wel rekening mee dat je camera niet zal werken als het internet zou wegvallen.

TIP: de beste keuze hangt vooral af van hoe je de tuin camera wil gebruiken. Is het vooral een afschrikmiddel of wil je deze ergens in je tuin verstoppen om dieren mee te spotten? Dan is een draadloos systeem beter. Wil je echter de meest complete en betrouwbare camera installatie voor binnen én buiten? Kies dan voor een bekabeld systeem.

 

2. Type camera

Voor de camera zélf heb je ook nog een aantal opties om te overwegen. Wil je bv. een bullet camera voor aan een wand die in een specifieke hoek staat gericht, of een dome camera die kan draaien? En moet de installatie 24/7 beelden opnemen, of is het voldoende om deze automatisch aan te laten schieten wanneer hij beweging detecteert? Bij twijfel kan je altijd een camera expert inschakelen voor gericht advies.

 

3. Opslag

Hierbij heb je de keuze uit fysieke opslagsystemen zoals SD-kaarten, recorders of je computer, maar beeldmateriaal is bijvoorbeeld ook online op te slaan op een persoonlijke server in de cloud. Voor deze laatste optie heb je dan wel altijd een internetverbinding nodig én moet je een abonnement afsluiten.

 

4. Overige functionaliteiten

Afhankelijk van hoe je de camera in je tuin wil gebruiken, kan je nog een aantal extra functionaliteiten in het systeem laten verwerken. Denk bv. aan een infrarood camera als je ’s avonds goede beelden wil opnemen van dieren of potentiële inbrekers. Daarnaast kies je mogelijk voor een zoomfunctie (vooral voor grotere tuinen), touchscreens voor simpele bediening of een microfoon om naast beeld ook geluid op te nemen.

 

CONCLUSIE: welke camera voor je tuin kies je?

Je budget is natuurlijk een factor om rekening mee te houden, maar nóg belangrijker zijn je persoonlijke wensen. Zo zijn er vele manieren om je camera installatie te personaliseren en is de prijs voor een enkele tuincamera doorgaans niet zo hoog.

Interesse in een camera voor je tuin, maar weet je niet welke je best kiest? Een cameraspecialist helpt je op weg. Kom in contact met een erkende expert.

 

Camera tuin: prijs

Een camera installatie voor je tuin kan je al laten plaatsen vanaf € 300 (excl. btw, incl. plaatsing). Je bent dan zeker van een correct geplaatste installatie, die helemaal voldoet aan al jouw wensen.

Kies je ervoor om zélf een digitale IP-camera te plaatsen? Dan beginnen de prijzen al rond € 50 per stuk (incl. btw) en is de installatie dus budgetvriendelijker. Al moet je wel zelf zorgen voor een correcte plaatsing.

TIP: voor een mooi aanbod aan camera’s om zelf in je tuin te plaatsen, kan je terecht in onze webshop. Laat je het werk liever over aan een ervaren specialist? Kom dan vrijblijvend in contact met een expert in je buurt via onze offerteservice.

 

camera in tuin

 

Belangrijke aandachtspunten

Voor een goed werkende en efficiënte installatie in de tuin moet je rekening houden met een aantal punten. Een kort overzicht met de belangrijkste factoren:

 • IP waarde: een camera in de tuin moet natuurlijk bestand zijn tegen vuil en wisselende weersinvloeden. Hiervoor is een IP-waarde van IP66 of hoger meer dan voldoende.
 • Merken: er zijn meerdere bedrijven die betrouwbare buitencamera’s produceren. Denk aan TP-Link, Ubiquiti, … Is je tuin daarnaast ook erg groot en wil je vooral een camera om dieren te spotten? Dan zijn er nog wildcamera’s van merken als Seissiger of Bushnell. Deze kan je makkelijk verstoppen met behulp van camouflage en ze zorgen overdag én ’s nachts voor perfecte beelden.
 • Smart Home integratie: de meeste IP-camera’s zijn met een app te bedienen en zijn zelfs compatibel met Smart Home systemen zoals Alexa, Google Nest, IFTTT, … De exacte selectie verschilt echter wel per merk. Heb je dus een bepaalde camera voor je tuin op het oog? Check dan van tevoren of deze bij jouw huidige Smart Home systeem past.
 • Wetgeving: je mag met een buitencamera niet zomaar alles opnemen. Vooral in voortuinen moet je goed rekening houden met de regels, aangezien hier een openbare weg aan verbonden is. Zo mag de camera alleen jouw eigen bezittingen opnemen en moet je duidelijk communiceren dat er een camera hangt. Voor meer informatie over de wetgeving kan je altijd terecht bij een van onze experts!

 

Zelf buitencamera in de tuin plaatsen of expert inschakelen?

Laat je de camera in je tuin plaatsen door een specialist of doe je het gewoon zelf? Hieronder zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rij:

 

OPTIE 1: zelf camera in tuin plaatsen

Simpele camera installaties in de tuin kan je prima zelf plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een enkele IP-camera aan je gevel, een verborgen wildcamera, … Het belangrijkste hierbij is dat je je aan de regels houdt en dat de installatie in lijn is met de wetgeving omtrent camerabewaking. Let bijvoorbeeld goed op dat de beveiligingscamera niet op de tuin van je buren is gericht.

Wil je zelf je tuincamera plaatsen? Vind snel een geschikte camera in onze webshop.

 

OPTIE 2: camera expert inschakelen

Heb je interesse in een camera voor je tuin, maar ook meteen voor de rest van je huis? Of wil je er gewoon zeker van kunnen zijn dat de installatie goed en vlot verloopt? Dan kies je best voor een cameraspecialist. Zo geniet je onder meer van de volgende voordelen:

 • Gericht advies: een expert geeft je gericht advies en zorgt voor een installatie die past bij je wensen en woonsituatie. Wil je bv. een camera in de tuin die rond kan draaien en die je bevestigt aan je gevel, of heb je liever een wildcamera die je ergens in je tuin kan verstoppen? Of heb je al een domotica systeem en wil je een camera die hier bij past? Met een expert neem je het zekere voor het onzekere.
 • Exacte en eerlijke prijs: vakmensen hebben veel productkennis en zijn bekend met de gemiddelde prijzen. Soms werken ze ook nauw samen met bepaalde merken en kunnen ze materialen voor een lage prijs inkopen. Het resultaat? Een eerlijke en relatief lage kostprijs.
 • Kwalitatieve materialen: een cameraspecialist gebruikt alleen hoogwaardig materiaal, waardoor je zeker bent van een correcte en efficiënte werking.
 • Contact voor onderhoud: om zeker te zijn dat je camera goed blijft werken, kan het zeker geen kwaad om de installatie eens om de zoveel tijd te laten checken door een specialist. Veel experts bieden gelukkig een onderhoudscontract voor hun systemen. Onze aanrader? Laat zo’n onderhoudscontract meteen opnemen in je offerte. Zo kan je jaren zorgeloos genieten van je nieuwe camera.

Advies vragen aan een professionele installateur? Vul dan gewoon het onderstaande offerteformulier in en enkele experts nemen binnen 2 à 3 werkdagen contact met je op:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs