Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Bewakingscamera kopen: mogelijkheden

Een bewakingscamera kopen voor in je huis of kantoor verhoogt de veiligheid aanzienlijk. Er zijn heel veel mogelijkheden als je camerabewaking wil laten plaatsen. In dit artikel bespreken we de opties, prijzen en aandachtspunten van het plaatsen van beveiligingscamera’s.

 

analoge bewakingscamera kopen Analoge bewakingscamera

Analoge bewakingscamera’s volstaan als de beelden niet van grote kwaliteit hoeven te zijn. De installatieprijs zal dan ook een pak lager liggen in vergelijking met digitale camera’s. Een analoge beveiligingscamera kan aangesloten worden op een digitale recorder, zodat je de beelden van de bewakingscamera kan opslaan.

Voor de aansluiting van de camera moet men een voedingskabel en een kabel voor de overdracht van de beelden voorzien. Er bestaan echter ook combikabels die beide functies vervullen.

Wil je een analoog camerasysteem laten installeren door een professional? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

digitale beveiligingscamera Digitale beveiligingscamera

De beelden van een digitale bewakingscamera zijn doorgaans van uitstekende kwaliteit. De IP camera (Internet Protocol) is hierbij misschien wel de bekendste soort. De overdracht van de beelden gebeurt dan via het computernetwerk van je woning of bedrijf. Dit kan zowel bekabeld als draadloos (Wifi camera) gebeuren.

De opslagmogelijkheden van de beelden van IP camera’s zijn erg uitgebreid: ze kunnen rechtstreeks op de computer, op een SD-kaart of een externe harde schijf opgeslagen worden.

Wil je digitale veiligheidscamera’s laten plaatsen door een professionele installateur? Hier kan je gratis offertes aanvragen.

 

 

Prijs bewakingscamera

Wil je bewakingscamera’s kopen, hou er dan rekening mee dat de prijzen afhankelijk zijn van verschillende factoren. Onder meer het type beveiligingscamera, het aantal camera’s en de methode voor de opname van de beelden zullen een invloed hebben op de kosten. Voor de plaatsing van een IP camera en een recorder kan je je bijvoorbeeld verwachten aan een startprijs van ongeveer 600 euro.

Wil je veiligheidscamera’s laten plaatsen door een professionele installateur? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij experts in camerabewaking. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer info over de prijzen van de verschillende vormen van camerabewaking kan je terecht in het artikel “Camerabewaking prijs“.

 

bewakingscamera installeren

 

Bewakingscamera kopen: aandachtspunten

Naast het type camerabewaking (analoog of digitaal) zijn er nog veel andere zaken waarop je moet letten als je bewakingscamera’s wil plaatsen. Hier vind je alvast enkele aandachtspunten:

 

1) Model

Bewakingscamera’s zijn er in heel wat vormen en maten. Bullet camera’s, dome camera’s en box camera’s zijn enkele mogelijke vormen van beveiligingscamera’s.

 

2) Bewakingscamera met opname

Als je een bewakingscamera plaatst, wil je natuurlijk de beelden kunnen herbekijken. Er zijn dan ook veel opslagmogelijkheden voor camerabewaking. Deze opnamemogelijkheden zijn sterk afhankelijk van het camerasysteem. Opslag van de beelden op je computer, op een SD-kaart, op een digitale of netwerkrecorder zijn enkele voorbeelden van methodes om de beelden op te slaan.

 

3) Aantal bewakingscamera’s en locatie

Natuurlijk is het aantal camera’s dat je plaatst ook belangrijk. Het is dan ook aangeraden om goed na te denken over de plaatsen waar je een veiligheidscamera wil hangen. De plaats van de camera’s is natuurlijk afhankelijk van je verwachtingen van het camerasysteem (potentiële inbrekers afschrikken, waardevolle spullen monitoren,…).

Beveiligingscamera’s kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Kies je voor een bewakingscamera buiten, dan moet het apparaat natuurlijk bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

 

4) Extra opties

Veel bewakingscamera’s beschikken over extra mogelijkheden om zoveel mogelijk veiligheid te bieden. Hier vind je alvast enkele mogelijkheden:

Nachtzicht: door te kiezen voor een infrarood camera kan je ook ’s nachts kwaliteitsvolle beelden maken.

Besturen van de camera: met deze functie kan je met één camera beelden maken van verschillende plaatsen in en rond de woning of het kantoor.

– Sommige beveiligingscamera’s bieden ook de mogelijkheid om in en uit te zoomen.

– Tegenwoordig is het ook mogelijk om de beelden van je veiligheidscamera te bekijken op je smartphone. Als je bijvoorbeeld op reis bent, kan je snel je woning en/of de omgeving errond eens controleren.

Hou er rekening mee dat deze extra opties extra kosten met zich zullen meebrengen.

 

5) Bewakingscamera laten plaatsen of zelf installeren?

Als je zelf een bewakingscamera koopt en installeert, dan zal de prijs natuurlijk lager liggen dan als je een vakman inschakelt voor de installatie. Een vakman kan je echter gericht advies geven over de geschikte veiligheidscamera voor jouw situatie. Je kan bij een vakman bovendien ook rekenen op een correcte plaatsing.

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van bewakingscamera’s. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

Er bestaan tegenwoordig echter ook heel wat installatiesets waarmee je zelf beveiligingscamera’s kan plaatsen. Zo kan je heel wat besparen, maar je moet natuurlijk over voldoende technische kennis beschikken om de installatie vlot te laten verlopen. Wil je een bewakingscamera kopen? In de webshop kan je verschillende soorten bewakingscamera’s en installatiesets vergelijken. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs