Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Dome camera: info & prijzen

Door middel van een bewakingscamera kan je je woning of bedrijf efficiënt bewaken, zowel binnenshuis als buitenshuis. Er bestaan verschillende types bewakingscamera’s, zoals een dome camera. Hiermee kun je uiterst discreet camerabeelden maken in hoge kwaliteit. In dit artikel lees je meer over de voordelen, prijzen en uitvoeringen van een dome camera.

Wil je een dome camera laten plaatsen? Ontvang gratis offertes op maat. 

 

dome camera Wat is een dome camera precies?

Een dome camera, ook bekend als een koepelcamera, is een IP-camera in de vorm van een halve glazen bol (180°). Onder de bol zit de cameralens, die gewoonlijk naar beneden gericht is.

De dome security camera wordt doorgaans aan het plafond bevestigd, maar montage aan de muur is eveneens mogelijk. Wil je de bewakingscamera graag aan een paal monteren? Ook dat is bij bepaalde gevallen mogelijk aan de hand van een beugel.

Deze bewakingscamera maakt dus gebruik van een netwerkverbinding, waardoor je hem eenvoudig op je computer of laptop kan aansluiten.

 

Alle voordelen van een dome camera op een rijtje

Een dome camera is een zeer stevige, robuuste camera. Dit betekent dat de camera bestand is tegen vandalisme; het is moeilijk om de camera te saboteren met geweld. Bovendien is de lens onzichtbaar dankzij de glazen bol. Zo kunnen inbrekers of vandalen niet zeker weten of ze gefilmd worden en in welke richting de lens gedraaid is. Door de specifieke compacte en ronde vorm van de camera, is een mooie afwerking onder een plafond of dakgoot gegarandeerd. Vergeleken met andere soorten camera’s, valt een dome camera minder op.

Een IP dome camera heeft overigens een zo groot mogelijke kijkhoek, waardoor het moeilijk is voor een inbreker om buiten beeld te glippen. Daarnaast is een dome camera weersbestendig. Daarom kan de camera perfect ook buitenshuis geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld ter bewaking van de tuin, oprit of een bedrijventerrein. Tot slot is deze bewakingscamera vrij eenvoudig te installeren. Je kan de camera eventueel zelf monteren, of beroep doen op een professional. Zo ben je zeker van een snelle en foutloze installatie. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

ip dome camera

 

Keuze uit verschillende uitvoeringen

Een dome security camera bestaat niet zomaar in één model. Er zijn verschillende uitvoeringen op de markt met diverse opties. Hieronder vind je alvast een overzicht van de verschillende modellen en hun eigenschappen. Uiteraard is het mogelijk om een model te kiezen dat verschillende van de onderstaande eigenschappen combineert.

 

Vaste cameraDe lens van een vaste camera kan niet gedraaid worden: er wordt in een vaste richting gefilmd.
Draaibare cameraDe lens kan 180° ronddraaien en op en neer bewegen.
Camera met bewegingssensorDeze camera maakt enkel opnames bij registratie van beweging. Ook kan een melding verzonden worden bij beweging.
Camera met zoomfunctieDit is niet altijd een standaard optie bij een dome camera. Let hier dus op als je een camera wil die kan inzoomen!
Camera met infraroodEen dome camera met infraroodfunctie kan perfect opnames maken in het donker.

 

Een koepelcamera is ook verkrijgbaar met wifi en er bestaan zelfs zogenaamde mini dome camera’s. Deze hebben een extra klein formaat, waardoor ze nog subtieler zijn. Er bestaan bovendien zowel indoor als outdoor varianten van. Ze worden bijvoorbeeld vaak toegepast in openbare gebouwen, wachtzalen, enzovoort.

 

Hoeveel kost een IP dome camera?

De prijs van een koepelcamera is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Het kostenplaatje hangt vooral af van jouw budget en de gewenste functies. Zo zal een standaard vaste camera vanzelfsprekend goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een draaibare dome camera met IR-functie en bewegingsmelder. Gemiddeld mag je je verwachten aan een prijs tussen de 150 en 500 euro voor één camera, inclusief BTW. Professionele montage kost ongeveer 200 euro, net zoals een recorder. Dat is erg handig om beelden van om het even welk moment op te vragen.

Benieuwd naar exacte prijzen op maat van jouw project? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende erkende vakmannen in jouw regio. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en geld uitsparen!
Klik hier om offertes te ontvangen of neem een kijkje in het aanbod van de webshop.

 

dome camera

 

Vergelijking met een bullet camera

Een dome camera is één van de meestgebruikte cameratypes, samen met een bullet camera. Een bullet camera ziet er qua ontwerp helemaal anders uit dan een koepelcamera: het heeft de vorm van een loop van een pistool. Hoewel beide camera’s voor het overige grotendeels dezelfde eigenschappen hebben, zijn er toch enkele verschillen:

 

Dome cameraBullet camera
Bedrading is weggewerktBedrading is zichtbaar
Voor binnenshuis én buitenshuisVooral voor buitengebruik
Moeilijker bij te stellen na installatieEenvoudige installatie, makkelijk bij te stellen achteraf
Onopvallend designOpvallende beveiliging

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs