Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Infrarood camera: Nachtcamera

Om ’s nachts ook kwaliteitsvolle beelden te kunnen registreren, is een infrarood camera de ideale oplossing. Deze nachtcamera is voorzien van infrarood leds naast de camera waardoor je opnames nooit te donker zijn. Lees in dit artikel alles voor infraroodcamera’s als nachtcamera.

Ga snel naar: wanneer interessanthoe beste beeld bekomenvoordelenprijs

 

infrarood camera nachtcamera Wanneer interessant?

Bij weinig licht: Op plekken waar niet genoeg natuurlijk of kunstmatig licht is, heb je met een standaard camera vaak wazige of onduidelijke beelden. Een infrarood camera lost dit probleem op. Naast de camera is hij voorzien van infrarood leds die infraroodlicht uitstralen tijdens de opnames. Dit licht is voor ons blote oog niet zichtbaar maar zorgt er zo voor dat de opnames belicht zijn.

– Combinatie met alarmsysteem: Wanneer de camera in verbinding staat met een alarmsysteem, is een registratie op warmte (infrarood) zeer interessant. Zo zal je alarm niet afgaan bij elke beweging – denk maar aan het bewegen van gordijnen of het toe slaan van een deur. Dit zou wel het geval zijn bij standaard bewegingscamera’s.

 

Ben je benieuwd naar een prijs op maat voor het laten plaatsen van een infrarood camera? Via de offertepagina ontvang je gratis vrijblijvende offertes. Zo kan je eenvoudig de verschillende toepassingen van bewakingscamera’s vergelijken.

 

Hoe ’s nachts ideaal beeld bekomen?

– True Day/Night: Een kwaliteitsvolle nachtcamera werkt met een mechanische filter die het True Day/Night camera systeem wordt genoemd. Hierbij wordt er gewisseld tussen kleurenbeeld overdag en zwart-wit beelden bij minder licht. Zwart-wit beelden hebben namelijk minder licht nodig voor duidelijke beelden dan een kleuren beeld.

– Lichtgevoeligheid: Hoe duidelijk het beeld zal zijn zal afhangen van de lichtgevoeligheid van je camera. Deze lichtgevoeligheid wordt uitgedrukt in Lux. Voor het beste beeld in het donker, heb je een zo laag mogelijke Lux nodig. Een lage Lux betekent namelijk een grote lichtgevoeligheid.

– Digitaal systeem: Je bekomt het beste nachtzicht met een digitaal camerasysteem. Let daarom op bij de aankoop van je camera dat digitaal en analoog niet worden gecombineerd. Dit is vaak het geval bij goedkope camera’s. Het is heel belangrijk dat er geen analoge elementen in je camera zitten omdat de kwaliteit die zal zijn van de zwakste schakel.

– Aantal leds: Van hoe meer infrarood leds de camera voorzien is, hoe verder en beter het nachtzicht. Je bedenkt best op voorhand hoe ver je wilt kunnen filmen. Deze afstand moet afgestemd zijn op de leds. Bij een te sterk nachtzicht zal alles wat zich dicht bij de camera bevindt, overbelicht zijn. Met Array leds wordt dit voorkomen en heb je zowel ver als dicht goed zicht.

 

Belang zuiver beeld

Bij een inbraak is het zeer belangrijk dat je camera zuivere beelden levert. Bij onzuivere beelden is het moeilijk om de dader te herkennen en kan je maar weinig met de beelden doen. Bovendien slaan inbrekers het vaakst ’s nachts toe, wanneer het donker is, en standaard camera’s minder goed werken. Met een infrarood camera ben je gegarandeerd van kwaliteitsvol beeld – mits het respecteren van de regels van overbelichting en het aantal lux. Wanneer je de dader goed in beeld hebt, kan je met de beelden naar de politie gaan die hem vervolgens kunnen opsporen.

 

Voordelen en nadelen infrarood camera

+ De infrarood (IR) functie schakelt automatisch aan bij te weinig licht: overdag of bij veel licht werkt de camera als een standaard camera. Zodra er te weinig licht is om goed te kunnen filmen, wordt de IR (infrarood) functie ingeschakeld.

+ Een ander voordeel is dat je geen extra licht nodig hebt om zuiver beeld te hebben: om bij standaard camera’s in het donker te kunnen filmen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een bewegingssensor. Zodra deze sensor een beweging registreert, gaat er een licht aan. Dankzij dit licht kan je met een gewone camera in het donker filmen. Met een infrarood camera is dit niet nodig en is deze kost overbodig. De IR-leds geven infraroodverlichting die zorgen voor de belichting van de nachtbeelden.

– De nachtbeelden van een infrarood camera zijn wel steeds zwart-wit beelden. Dit is omdat zwart-wit minder licht nodig heeft om zuivere beelden te registreren. Vaak hebben de beelden ook een groenige schijn.

– Afhankelijk van de capaciteit van de camera, is er kans op overbelichting. Voor het beste beeld in het donker heb je een zo laag mogelijke Lux-waarde nodig.

 

Prijs infrarood nachtcamera

Een infrarood camera is een IP camera. De prijs voor het toestel en de installatiekosten ligt gemiddeld rond €500 à €700. Voor een prijs op maat kan je op onze offertepagina terecht.

 

Laat je infrarood camera professioneel plaatsen

Het is belangrijk dat je een bewakingscamera professioneel laat plaatsen. De vakman kan je raad geven waar de camera het beste geplaatst wordt, in welke hoek en hoeveel je er nodig hebt. Zeker wanneer je deze camera’s wil aansluiten op een alarmsysteem, moet dit alles goed op elkaar afgestemd zijn. Je kan veel geld besparen door de prijzen van verschillende installateurs te vergelijken.

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs