Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Camerabewaking prijs

Als je camerabewaking wil aanschaffen, is het zinvol dat je op de hoogte bent van de gangbare prijzen. In dit artikel vernoemen we enkele prijsbepalende factoren en zetten we de prijs van verschillende soorten camerabewaking op een rijtje. Ontdek zo welke camerabewaking het beste aansluit bij je budget en voorkeuren.

Wens je een prijs op maat? Maak gebruik van onze vrijblijvende en gratis offerteservice.

 

Soorten camerabewaking en hun prijzen

Er zijn behoorlijk veel verschillende types camerabewaking te verkrijgen. De term IP camera’s duidt een verzameling aan van bewakingscamera’s met netwerkaansluiting. De beelden kunnen dan ofwel via netwerkbekabeling (UTP) of via Wi-Fi verzonden worden. Binnen die categorie heb je ook nog keuze uit bijvoorbeeld een Dome camera, PTZ-camera of Bullet camera. Hieronder volgt een algemeen prijsoverzicht:

 

IP bewakingscamera prijs Prijs IP camera

In het aanbod IP camera’s heb je keuze uit modellen met verschillende resoluties en kijkhoeken. Hoe groter de kijkhoek van de camera, des te breder het beeld. Anderzijds kun je met een kleinere kijkhoek beter inzoomen op details in de verte. Dergelijke functies hebben vanzelfsprekend ook een invloed op de totale prijs.

Voor een standaard IP bewakingscamera betaal je circa 100 euro. In combinatie met een recorder, accessoires en installatiekosten kom je gemakkelijk aan een totaal van €500 à €700.

 

 

wifi bewakingscamera prijs Als je graag een draadloze WiFi-camera in jouw bezit wil, kan je ook al zeer goedkope basismodellen op de markt vinden vanaf 40 euro.

Net zoals bij IP camera’s met bekabeling geldt dat je voor een gesofisticeerd en geïntegreerd systeem met meerdere WiFi IP camera’s al snel 600 euro betaalt.

Een degelijke PTZ-camera (Pan, Tilt, Zoom) is doorgaans wel duurder dan bijvoorbeeld een Dome camera of Bullet camera. Een PTZ-camera is namelijk geavanceerder dan andere soorten wifi-camera’s.

Bekijk en koop hier IP camera’s.

 

 

deurbel met camera Kostprijs deurbel met camera

Je hebt ook de mogelijkheid om een wifi-camera te kopen in combinatie met een deurbel. Via je smartphone weet je steeds wie er wanneer bij je aanbelt. De prijs hiervan is opnieuw afhankelijk van onder meer de resolutie, kijkhoek, opslagmogelijkheid enzovoort.

Een deurbel met wifi camera, bijvoorbeeld van het merk Ring, kost gemiddeld tussen de 100 en 200 euro.

Neem een kijkje in de webshop.

 

 

prijs videofoon Videofoon kopen

Ook een videofoon is een vorm van camerabewaking. Videofonen zijn er in verschillende uitvoeringen. Meestal krijg je standaard een binnentoestel, voedingskabel en buitenmodule bij aankoop. Zo’n set kun je krijgen vanaf 600 à 700 euro. Een buitenmodule in aluminium zal weliswaar duurder zijn dan een in kunststof.

Wil je nog andere snufjes op je videofoon, zoals toegangscontrole via vingerscan of codeklavier? Reken dan op een prijs van minstens €1000.

Koop hier een videofoon in de webshop.

 

Twijfel je nog welke camera het beste is voor jouw woning? Advies vragen en prijzen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk. Klik hier om naar de offertepagina te gaan en ontvang voorstellen op maat van een erkende installateur.

 

camerabewaking prijs

 

Factoren die de kostprijs beïnvloeden

Hoeveel geld je precies moet uitgeven om je huis of bedrijf optimaal te bewaken, hangt van meerdere factoren af. Het type camerabewaking dat je kiest (IP camera, wifi camera, deurbel met camera, videofoon,…) is uiteraard één van de voornaamste factoren. Hieronder worden enkele belangrijke overwegingen besproken die de prijs van camerabewaking mee bepalen.

 

1) Analoge of digitale camerabewaking

Een eerste afweging betreft de kwaliteit van de camerabeelden. Een analoge bewakingscamera was lange tijd de standaard. Hoewel deze nog steeds gebruikt worden, is de beeldkwaliteit minder goed dan die van nieuwe digitale camera’s. Niettemin zijn analoge camera’s wel in staat om beelden in HD te maken. Analoge camerabewaking mag dan wel lichtjes verouderd zijn, qua prijs doe je er een zeer goede zaak mee. Voor een systeem dat bestaat uit één camera (inclusief recorder) moet je rekenen op 325 à 475 euro.

De prijs van digitale camerabewaking kan daarentegen dubbel zo hoog oplopen. Voorbeelden van digitale camera’s zijn de HD SDI camera of de IP camera. De resolutie van de camerabeelden is hiermee zeer hoog. De beelden worden verzonden via een netwerkkabel of via WiFi.

 

2) Camerabewaking met of zonder recorder?

Daarnaast maakt het een verschil uit of je al dan niet kiest voor camerabewaking in combinatie met een recorder. Heel wat mensen schaffen geen recorder aan vanwege financiële redenen. Toch is opnameapparatuur een uitstekende investering. Zo worden er steeds beelden genomen, zodat je bijvoorbeeld bij inbraak alles eenvoudig kan nagaan. Zonder recorder kan je immers enkel zien wat er ‘live’ rondom je woning gebeurt.

Het is dus steeds aan te raden om ook een recorder te kopen. De prijs van deze opnameapparatuur hangt af van de gewenste opslagcapaciteit, software en het type camera waaraan het verbonden is. Normaal gesproken kost een recorder ongeveer 200 euro.

 

3) Zelf monteren of laten plaatsen door professionele installateur?

Tot slot moet je ook bepalen of je de camerabewaking zelf zal installeren of dat je de klus overlaat aan een vakman. Indien je over de juiste technische kennis beschikt, kun je digitale bewaking zelf monteren. Elk huis of elke situatie heeft echter andere eisen.

Daarom doen veel mensen beroep op een specialist. Met een professionele beveiligingsadviseur is een vlekkeloze installatie gegarandeerd. Zo ben je zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat de apparatuur perfect kan functioneren. Bovendien zal de installateur rekening houden met al je wensen.

Voor een professionele montage betaal je gemiddeld tussen de 175 en 225 euro.

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs