Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

IP camera

Een IP bewakingscamera werkt met netwerkaansluiting waardoor hij op een computernetwerk kan functioneren. Dat betekent mogelijkheid tot internetverbinding en dus ook constante controle. Kom hier meer te weten over de eigenschappen, soorten, prijs, voordelen en ontdek waarop je moet letten bij het kopen van een IP camera.

 

 

digitale beveiligingscamera Wat is een IP camera?

Een IP camera (Internet Protocol camera) is een camera met netwerkaansluiting. Dit type camerabewaking kan dus ook op het computernetwerk functioneren. De beelden worden verzonden via netwerk bekabeling (UTP) of via draadloze verbinding (WIFI).

Draadloze camerabeveiliging via internet kan je snel aansluiten en heeft als voordeel dat je de beelden eenvoudig en constant kan bekijken op je computer, smartphone of tablet.

De bewakingsbeelden van een IP camera kan je opslaan op een computer of een externe harde schijf met internetverbinding.

IP beveiligingscamera’s staan bovendien garant voor de vele uitbreidingsmogelijkheden en een hoge kwaliteit van de camerabeelden.

 

Wil je een IP camerabewakingsset in je woning of bedrijf laten installeren door een professional? Vraag hier gratis en vrijblijvend advies en een prijs op maat voor een IP camerabeveiligingsinstallatie met een IP camera, recorder en eventuele accessoires.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Soorten IP camera’s

Binnen het assortiment IP bewakingscamera’s onderscheiden we IP VGA camera’s en IP megapixel camera’s:

 

1. IP VGA camera’s

Dit zijn analoge CCD camera’s met een ingebouwde IP convertor. In vergelijking met een megapixel IP camera zijn ze lichtgevoeliger. Met een IP VGA camera kies je voor een goedkopere variant van de megapixel IP camera, die een hogere resolutie biedt. Beweging detecteren is geen probleem. Inzoomen zal echter minder gedetailleerd kunnen.

 

2. Megapixel IP camera’s

Deze hebben een CMOS beeldchip met een minimale beeldresolutie van 1,3 miljoen pixels (4x de resolutie van een analoge camera). Ze bieden niet alleen een groter beeldoverzicht. Met een IP megapixel camera is het ook mogelijk om scherp in te zoomen op details.

Verder kunnen we camerabewaking via internet ook opsplitsen naargelang de uitvoering. Draadloze internet bewakingscamera’s gebruiken WIFI om opnames te versturen naar je smartphone, tablet, digitale recorder of pc.

Andere IP camera’s hebben enkel het bedrade netwerk ter beschikking. Het voordeel van een draadloze IP camera (WIFI-camera) is natuurlijk dat ze makkelijker te installeren zijn dan de bedrade variant.

 

Voorbeeld IP camerabewaking

 

Prijs IP camera

Er bestaan verschillende soorten IP bewakingscamera’s met elk hun eigenschappen en kostprijs. Zo is het logisch dat je voor een mini IP camera minder zal betalen dan voor een IP HD camera.

De prijs van een internet bewakingscamera wordt vooral beïnvloed door de gewenste specificaties (WIFI, kijkhoek, resolutie, …), het aantal camera’s en de opslagmogelijkheden.

Voor een basis IP bewakingscamera betaal je al snel €100. Toch kan de prijs van goedkope modellen nog lager liggen. Het gaat daarbij om de prijs van de camera zelf.

Het is aangeraden om een internet bewakingscamera te kopen in combinatie met een recorder. Afhankelijk van de software, opslagcapaciteit en het soort camera waarvoor deze bedoeld is, betaal je voor een recorder gemiddeld €200. De prijs voor een set met 1 IPcam, een recorder en eventuele accessoires kan al snel oplopen tot €500 of meer.

Hou er rekening mee dat het plaatsen van camerabeveiliging ook kosten met zich meebrengt.

 

Overweegt u IP camerabewaking voor uw woning of bedrijf? Maak nu gebruik van onderstaand formulier en ontvang voorstellen op maat van een erkende installateur. Prijzen, advies, camerabewakingssystemen en merken vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Tips: IP beveiligingscamera zelf kopen & plaatsen

Wanneer u camerabewaking plaatst is het belangrijk om te kiezen voor de oplossing die het best past bij uw specifieke wensen en behoeften. Er zijn verschillende factoren die bepalen welke IPcam precies past bij uw situatie. Hieronder een opsomming:

 

1. Opslagmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om IP camerabeelden op te slaan. Denk maar aan een SD-kaart, de computer, server of een NVR (Network Video Recorder)/NAS (Network Attached Storage) station.

Opslaan via NVR/NAS is een vaak gekozen optie. Het is een harde schijf met internetverbinding die je aansluit op het netwerk. Een NAS biedt de mogelijkheid om beelden op te nemen, ook al staat de computer uit. Je kan beelden van de IP beveiligingscamera ook live bekijken of terugbekijken door vanop afstand in te loggen op de NAS/NVR.

 

2. Gebruik binnenshuis of buitenshuis

Heel wat IP camera’s zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Plaats je een bewakingscamera buiten, dan kan deze maar beter weersbestendig zijn. Bij buitencamera’s worden de kabels vaak weggewerkt in de behuizing of voet van de beveiligingscamera.

Tip: hang de camera op een goed bereikbare plaats zodat je de de lens kan schoonmaken indien dat nodig is. Dat doe je met een vochtige doek of speciale schoonmaakdoekjes.

Verder is het ook belangrijk om de bewakingscamera vrij te houden van spinnenwebben en de kabels te controleren op scheurtjes en uitdroging. Door de bewakingscamera op een beschutte plaats te hangen, zoals onder een afdakje, voorkom je beschadiging door weer of andere invloeden.

 

3. IP camera met nachtzicht (infrarood)

Inbrekers of vandalen schieten vooral ’s nachts in actie. Des te belangrijker is het om je bewakingscamera buiten te voorzien van nachtzicht. Dat betekent dat de camerabeveiliging overschakelt op infrarood zodra het donker wordt. Infrarood zorgt ervoor dat je bij volledige duisternis precies kan zien wat er gebeurt.

 

4. Resolutie & kijkhoek

IP camera’s staan garant voor een hoge beeldkwaliteit. Dat betekent betere mogelijkheden om in te zoomen op details en verdachte dingen.

Een ander belangrijk aspect is dat een bewakingscamera een voldoende groot bereik heeft, zeker wanneer je hem buiten plaatst. Hoe groter de kijkhoek van de beveiligingscamera, hoe kleiner de kans dat indringers uit beeld blijven.

Hou daarbij rekening met: Hoe kleiner de kijkhoek hoe meer detail op grotere afstand.

 

5. Bewegingsdetectie & microfoon

Een groot voordeel van IP camerabewaking zijn de vele uitbreidingsmogelijkheden. Zo hebben heel wat IP camera’s de mogelijkheid om niet alleen beeld maar ook geluid vast te stellen.

IP-camera’s beschikken bovendien ook over de mogelijkheid tot bewegingsdetectie. Wanneer beweging vastgesteld wordt, geeft de camera dat via een sms of email door. Daarbij kunnen ook snapshots van het onderwerp dat de beweging veroorzaak meegestuurd worden.

Je kan ook een bepaald gebied binnen het bereik van de camera uitsluiten voor bewegingsdetectie. Handig in geval van huisdieren bijvoorbeeld.

 

6. WIFI IP camera

Een IP bewakingscamera met WIFI verbind je draadloos met je netwerk. Lange netwerkkabels zijn daarbij dus niet nodig. De camera stuurt de beelden dan via wifi naar je smartphone, tablet, digitale recorder of pc.

Geschikte applicaties maken het bovendien mogelijk om de IP camerabeelden ten allen tijde te bekijken op mobiele apparaten.

 

7. PoE ondersteuning

De meeste IP camera’s bieden ondersteuning voor Power over Ethernet (PoE). Daarbij wordt stroom meegestuurd over de netwerkkabel (maximale lengte 100 meter), waarna er slechts één netwerkkabel in de camera gaat.

 

 

IP Camera kopen

Wil je een ip camera kopen? In de webshop kan je verschillende soorten ip camera’s met elkaar vergelijken. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

 

Voordelen van IP camera’s op een rij

  • Hoge beeldkwaliteit: Door de hogere resolutie leveren IP camerabewakingsystemen een betere beeldkwaliteit. De hogere opslagcapaciteit die daardoor nodig is, is mogelijk dankzij videocompressie.
  • Beelden beklijken via internet & verschillende toestellen: Camerabewaking via internet biedt de mogelijkheid om ten allen tijden controles uit te voeren via de computer, smartphone of tablet.
  • Uitbreidingsmogelijkheden: Door het ontbreken van een 4-kanaals recorder gaat het uitbreiden van een IP camera makkelijker. Enkele mogelijkheden: zoomfunctie, bewegingsdetectie en daarbij zelfs meldingen ontvangen.

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs