Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Camerabewaking bedrijf

Wil je inbraak en ongevallen voorkomen in je bedrijf? Een gespecialiseerde firma kan camerabewaking plaatsen op maat van jouw behoeftes en volgens de huidige wetgeving. Hoe gaat zo’n specialist te werk? Hoeveel kost camerabewaking voor een bedrijf ongeveer? En wat zijn de verschillende mogelijkheden? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Belang van camerabewaking in een bedrijf
Hoe verloopt de plaatsing?
Soorten en uitvoeringen
Prijs camerabewaking bedrijf
Wetgeving voor camerabewaking
Offertes aanvragen

 

Schakel een gespecialiseerde firma in

Het camerabewakingssysteem in een bedrijf is doorgaans groter en geavanceerder dan in particuliere woningen. Wil je een camerasysteem op maat van jouw situatie en specifieke wensen? Dan doe je best een beroep op een gespecialiseerde firma. Zo ben je zeker van:

 • Correcte analyse: elk bedrijf heeft zijn eigen noden en risico’s. Een beveiligingsadviseur van een gespecialiseerde firma kan je helpen om jouw specifieke behoeftes grondig te analyseren.
 • Professioneel advies: op basis van die analyse zal een gespecialiseerde firma je gericht advies geven voor een camerasysteem op maat van jouw noden en doelstellingen.
 • Camera’s op maat van jouw situatie: kies je in jouw situatie beter voor analoge of IP-camera’s? Heb je een infrarood camera nodig om ook ’s nachts kwaliteitsvolle beelden te kunnen registreren? Een gespecialiseerde firma stemt de camera’s af op maat van de noden van jouw bedrijf. Bovendien werkt een expert in camerabeveiliging enkel met hoogwaardige toestellen waardoor jij verzekerd bent van een kwalitatief systeem.
 • Vakkundige plaatsing: van de precieze plaatsbepaling van elke camera tot het perfect afstellen en testen ervan. Een gespecialiseerde firma zorgt voor een plaatsing volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een optimale werking van de camerabeveiliging in je bedrijf.
 • Plaatsing volgens de wetgeving: plaats je camerabewaking in je bedrijf? Dan ben je gebonden aan de Camerawet uit 2007 en de cao nr. 68 (voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van werknemers). Een gespecialiseerde firma zorgt ervoor dat je voldoet aan alle regels.

TIP: op zoek naar professionele camerabewaking voor jouw bedrijf? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde firma’s actief in jouw buurt. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kan je de juiste keuze maken. Start je aanvraag hier.

 


Waarom camerabewaking in je bedrijf installeren?

Een alarminstallatie is uiteraard onontbeerlijk om je onderneming te beveiligen. Maar ook camerabewaking in je bedrijf kan een grote meerwaarde bieden. Met zo’n camerasysteem kan je namelijk:

 • Inbraak, schade en diefstal voorkomen: camera’s werken uitstekend als afschrikmiddel en beschermen je bedrijf zowel tijdens als na de openingsuren tegen inbraak, diefstal of schade. Camerabeveiliging werkt niet alleen preventief. Camerabeelden kunnen ook helpen bij de identificatie van daders en dienen als bewijs. Bovendien kan je verdacht gedrag tijdig opmerken (klimt bv. iemand over de omheining?).
 • Werkongevallen vermijden: camera’s kunnen risicovol gedrag op de werkvloer in kaart brengen. Dragen werknemers bv. geen helm in een zone waar dat verplicht is? Je kan dan tijdig ingrijpen en gericht aan preventie van werkongevallen doen. Zo verhoog je de veiligheid van je werknemers en je eigen bedrijf.
 • Werkzaamheden in je bedrijf organiseren en controleren: camera’s kunnen je helpen om de werkzaamheden in je bedrijf nauwgezet op te volgen. Is iedereen aanwezig op de werkvloer? Is het op een bepaald moment te druk in een bepaalde werkzone? Zo kan je de organisatie van het werk ook tijdig bijsturen waar nodig.
 • Problemen in productiezones detecteren: camera’s kunnen helpen zorgen voor een geolied productieproces in je bedrijf. Zijn bepaalde voorraden van materialen of producten fel geslonken? Vertoont een machine problemen? Met een professioneel camerasysteem kan je deze problemen op tijd detecteren en aanpakken.

 

camerabewaking in bedrijf

Soorten en uitvoeringen

Er bestaan talloze mogelijkheden voor camerabewaking in je bedrijf. Afhankelijk van de doelstellingen van je camerasysteem kan je verschillende keuzes maken op vlak van:

 • Soorten camera’s: meestal wordt een onderscheid gemaakt tussen analoge en digitale camera’s (IP camera’s). Een analoge camera is budgetvriendelijk en eenvoudig te installeren, maar komt minder vaak voor. Goede bekabeling en voldoende belichting zijn noodzakelijk voor een goede beeldkwaliteit. Een digitale camera is duurder, maar verzekert je wel van hoge resolutiebeelden. Ook een draadloze werking is mogelijk. Omdat de beelden worden opgeslagen op een harde schijf of server is ook geen recorder nodig.
 • Opnamehoek: afhankelijk van de ruimte die de camera in beeld brengt kan je kiezen voor een bepaalde opnamehoek. Er bestaan camera’s met een kleine hoek van 30°, maar ook lenzen van 180° en zelfs 360°.
 • Meldingen: wil je de camerabewaking in je bedrijf optimaal benutten? Dan kan je een alarmmelding krijgen als de camera’s iets verdachts registreren. Je kan de beelden dan onmiddellijk bekijken op je pc, tablet of smartphone.
 • Besturing: sommige camera’s kan je vanop afstand besturen met een applicatie op je pc, tablet of smartphone. Zo is het onder meer mogelijk om in te zoomen op een verdachte situatie. Erg populair daarvoor zijn PTZ-camera’s (Pan-Tilt-Zoom) waarmee je kan kantelen, draaien én zoomen.
 • Specifieke software: er bestaan zogenaamde smart camera’s met artificiële intelligentie. Zo kan je bv. werken met gezichts- of nummerplaatherkenning, indringingsdetectie, heat maps om drukke punten in kaart te brengen, …
 • Commando’s: intelligente camerasystemen kunnen bij bepaalde gebeurtenissen voorgeprogrammeerde acties ondernemen. Denk bv. aan het sluiten van een poort, (schrik)verlichting aansteken, een bepaalde audioboodschap afspelen, enz.
 • Extra opties: wat we hierboven aanhalen zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een camera met nachtzicht. Deze is voorzien van infrarood om ook in het donker kwalitatieve beelden te kunnen maken. Heb je een buitencamera nodig? Dan is een vandaalbestendige bulletcamera ideaal…

 

Koppel je alarminstallatie aan de camerabewaking

Camerabewaking in je bedrijf is de perfecte aanvulling op je alarminstallatie. Stelt een bepaalde detector bv. een inbraak vast? Dan kan 1 van je camera’s zich scherp stellen op die bepaalde zone. Het is dus een goed idee om deze 2 complementaire systemen aan elkaar te koppelen. Zo’n totaaloplossing is niet alleen makkelijker in gebruik, maar is doorgaans ook goedkoper dan verschillende aparte systemen.

TIP: een gespecialiseerde firma kan je uitgebreid informeren over alle mogelijkheden van camerabewaking op maat van je bedrijf. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen en offertes via onze offertepagina.

 

Prijs camerabewaking bedrijf

Hoeveel kost camerabewaking voor je bedrijf ongeveer? De prijs zal vooral afhangen van jouw situatie en specifieke wensen. Hoe groot is je bedrijf? Hoeveel locaties wil je in beeld brengen en met welk soort camera’s? Heb je specifieke software en extra functies als nachtzicht, indringingsdetectie, … nodig of niet? Al deze factoren zullen mee de uiteindelijke kostprijs bepalen. Enkele richtprijzen op een rij:

 • Standaard analoog camerasysteem met 1 camera (incl. recorder): vanaf gemiddeld 300 euro (incl. btw en plaatsing)
 • Standaard IP camerasysteem  met 1 camera: vanaf gemiddeld 500 euro (incl. btw en plaatsing)

TIP: deze prijzen kunnen verschillen van installateur tot installateur. Wil je snel en gericht prijzen, maar ook voorstellen, toestellen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde firma’s actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Hoe verloopt de plaatsing?

Wil je je onderneming beveiligen zoals het hoort? Ga dan in zee met een gespecialiseerde firma om de camerabewaking in je bedrijf te ontwerpen en te plaatsen. Zo’n expert gaat daarbij als volgt te werk:

 1. Grondige analyse van je behoeftes

  Een gespecialiseerde firma stuurt eerst een beveiligingsadviseur om de specifieke noden van jouw bedrijf diepgravend te analyseren. Wat zijn de precieze locaties die de camera’s in beeld moeten brengen (toegangspoort, productielijnen, …)? Is gezichts- of nummerplaatherkenning nodig of niet? Enzovoort. Zo kan de firma een geïntegreerd camerasysteem op jouw maat creëren binnen het budget dat jij vooropstelt.

 2. Opmaak van een cameraplan

  Na de risicoanalyse zal de firma een cameraplan voor jouw bedrijf opstellen. Daarop staan de precieze locaties van de camera’s, om welk soort camera’s het gaat, … Zo krijg je nog voor de plaatsing al een scherp beeld van wat de camera’s zullen registreren en hoe ze zullen werken. In deze fase kan je eventueel nog bepaalde zaken bijsturen.

 3. Plaatsing van het camerasysteem

  Heb je groen licht gegeven voor het cameraplan? Dan kan de firma overgaan tot de plaatsing van het camerasysteem.

 4. Evaluatie van het camerasysteem

  Na de plaatsing van de camerabewaking voor je bedrijf kan je nog bij de gespecialiseerde firma terecht voor een evaluatie van je camerasysteem. Heb je nog vragen rond de werking of bepaalde functies van de camera’s? De beveiligingsexpert is je aanspreekpunt!

TIP: interesse om camerabewaking in je bedrijf te laten plaatsen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij gespecialiseerde firma’s actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

camerabewaking bedrijf

Wetgeving camerabewaking bedrijf

Als je camerabewaking in je bedrijf wil plaatsen, moet die voldoen aan de huidige wetgeving. Aan welke regels moet je je precies houden? We zetten ze kort op een rij:

 

1) Camerawet

Deze wet uit 2007 kreeg een herwerking in 2018. De huidige Camerawet vereist dat je als bedrijf:

 • de plaatsing van bewakingscamera’s moet aangeven bij de politiediensten via aangiftecamera.be.
 • een register van beeldverwerkingsactiviteiten moet bijhouden.
 • een pictogram moet hangen bij elke mogelijke toegang tot de plaats waar de camerabewaking is geïnstalleerd (geplastificeerde sticker of aluminium plaat).

 

2) Privacybescherming van werknemers

Naast de voorschriften uit de Camerawet moet je als bedrijf ook bepaalde regels rond de privacybescherming van je werknemers volgen. Die zijn vastgelegd in de cao nr. 68. De controle via camerabewaking in je bedrijf moet:

 • een geoorloofd doel dienen: veiligheid en gezondheid van de werknemers, bescherming van goederen, controle van het productieproces, …
 • proportioneel zijn: is er bv. nog een alternatief voor bewakingscamera’s? Dan moet dit alternatief de voorkeur krijgen.
 • transparant gebeuren: er geldt een informatieplicht over bewakingscamera’s via de ondernemingsraad en het arbeidsreglement.

 

Vraag advies aan een gespecialiseerde firma

Wil je zeker zijn dat je aan alle regels voldoet? Een gespecialiseerde firma kan je meer uitleg geven over de wetgeving rond camerabewaking in bedrijven. En dat is niet alles… Zo’n firma brengt ook de verplichte pictogrammen aan en volgt de wetgeving verder voor je op. Zo ben je zeker dat je altijd aan de wetgeving voldoet. Je kan gratis offertes bij gespecialiseerde firma’s aanvragen via onze offerteservice:

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs