Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.be Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.be

Camerabewaking binnen

Wil jij inbrekers afschrikken of je huisdieren in de gaten houden als je niet thuis bent? Dan is camerabewaking binnen een uitstekend idee. Op die manier wandel je steeds met een veilig gevoel weg van je woning. Wat zijn de verschillende mogelijkheden van binnencamera’s? Hoeveel kosten ze? Kan je ze zelf installeren of laat je ze best plaatsen door een professional? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Uitvoeringen camerabewaking binnen
Prijzen camerabewaking binnen
Belangrijke aandachtspunten
Zelf plaatsen of expert inschakelen?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor camerabewaking binnen?

Camerabewaking binnenshuis is een troef voor thuis en op kantoor. In de eerste plaats schrikt het ongewenste indringers af, maar daarnaast kent zo’n systeem nog een aantal voordelen:

  • Met veilig gevoel buitengaan: met een camerasysteem kan je op elk moment je woning of kantoor met een veilig gevoel verlaten. Je weet namelijk dat het ongewenste bezoekers afschrikt, maar ook dat je beelden hebt van eventuele inbrekers.
  • Huisdieren in de gaten houden: je huisdieren alleen thuislaten, is niet altijd even gemakkelijk. Met camerabewaking binnen kan je ze op elk gewenst moment in de gaten houden. Op die manier weet je hoe je huisdier zich gedraagt als jij niet thuis bent.
  • Bewijsmateriaal bij inbraak: heeft de camerabewaking binnen de inbrekers niet afgeschrikt? Dan heb je alleszins wel bewijzen van de misdaad. Zo kan je de beelden van de inbraak laten zien aan de politie, zodat ze de daders gemakkelijker kunnen opsporen.

Wil jij graag meer informatie over camerabewaking binnen? Dan kan je steeds raad vragen bij een van onze professionals. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van vaklui in jouw buurt!

camerabewaking binnen installateur

 

Uitvoeringen camerabewaking binnen

Binnencamera’s kennen heel wat uitvoeringen en functies. Zo kan je kiezen tussen verschillende soorten camera’s, bekabeling, opslagsystemen, … Hieronder vind je alvast een woordje uitleg:

 

1. Soort camerabewaking binnen

Er zijn 2 grote categorieën camera’s waaruit je kan kiezen: analoge en digitale binnencamera’s. We zetten ze hieronder kort op een rijtje:

  • Analoge binnencamera: analoge binnencamera’s zijn erg betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Je sluit ze met een kabel aan op een recorder die er vervolgens digitale beelden van maakt. Alleen is het wel een verouderd systeem dat een lagere beeldkwaliteit oplevert.
  • Digitale binnencamera: digitale camera’s zijn duurder, maar hebben wel een betere beeldkwaliteit. Ze werken via het internet, waardoor je gemakkelijk van op afstand de beelden kan bekijken. Zowel een bekabeld als draadloos systeem is mogelijk.

 

2. Bekabelde of draadloze camerabewaking binnen?

Analoge camera’s zijn hoe dan ook bekabeld. Digitale camera’s kunnen zowel werken met een bekabeld systeem als draadloos. Een woordje uitleg:

  • Camerabewaking binnen met bekabeling: de grootste troef van een bekabeld camerasysteem is dat je niet jaarlijks batterijen hoeft te vervangen. Bovendien ben je zeker van een stabiele internetverbinding. Daartegenover staat wel dat de plaatsing van een bekabeld systeem arbeidsintensiever is.
  • Draadloze camerabewaking binnen: draadloze binnencamera’s zijn in een wip geïnstalleerd en opnieuw verplaatst indien nodig. Het systeem vereist dus geen kap- of breekwerken en je kan vanop afstand de beelden bekijken op je laptop, tablet of gsm.

 

3. Opslag van camerabeelden

Bij de meeste systemen kan je live de camerabeelden bekijken. Nu zijn er ook al heel wat binnencamera’s op de markt die beelden opslaan, zodat je ze kan bekijken wanneer je ze nodig hebt. Bij digitale camera’s kan je de beelden bewaren in de cloud en ze overal bekijken mits internettoegang. Daarnaast kan je ook voor een geheugenkaart kiezen. Daarvoor heb je geen internetverbinding nodig.

 

4. Voeding van binnencamera

Sommige binnencamera’s werken enkel op netstroom. Daardoor kan het systeem in principe niet zonder stroom vallen. Daarnaast kan je ze ook aansluiten op een netwerkkabel, die voor zowel stroom als een internetverbinding zorgt. Bij draadloze camerabewaking zorgt een batterij voor de voeding. Die moet je dan wel jaarlijks laten vervangen.

 

5. Extra functies

Er bestaan heel wat extra functies voor binnencamera’s. Wil je ook in het donker kwalitatieve beelden maken? Dan kies je best voor een systeem met infrarood. Bovendien bestaan er ook camera’s met specifieke software voor gezichtsherkenning, indringdetectie, … Je kan zelfs bepaalde acties programmeren. Zo kan je bv. schrikverlichting laten aansteken zodra je camera beweging detecteert.

 

Prijzen camerabewaking binnen

Hoeveel betaal je voor camerabewaking binnenshuis? Dat hangt af van een aantal factoren. Zo hebben het type camera en het aantal extra functies een invloed op het prijskaartje. Hieronder maken we alvast een onderscheid tussen de prijs van camerabewaking zelf plaatsen en laten plaatsen:

 

1. Prijs camerabewaking zelf plaatsen

Camerabewaking binnen zelf plaatsen, is logischerwijs goedkoper dan een expert inschakelen. Er zijn al goedkope modellen op de markt vanaf € 30 (incl. btw & excl. plaatsing). Let wel op: niet elke camera is even kwalitatief. Soms is goedkoop namelijk duurkoop.

TIP: ben je op zoek naar een betrouwbare binnencamera voor in je woning? Je vindt een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve modellen in onze webshop.

 

2. Prijs camerabewaking laten plaatsen

Wil je 100% zeker zijn van een correcte installatie van je camerabewaking binnenhuis? Dan vertrouw je best op vaklui. Voor een degelijke beveiligingscamera geïnstalleerd door een professional mag je rekenen op een prijskaartje van € 300 à 1.600 (excl. btw & incl. plaatsing). Uiteraard hangen de kosten af van het gekozen model, hoeveel camera’s je nodig hebt, hoe moeilijk de installatie is, …

LET OP: dit bedrag is slechts een richtprijs. De uiteindelijke kostprijs kan dus verschillen van dit bedrag. Wil je graag een specifiek prijsvoorstel voor camerabewaking binnen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van gecertificeerde professionals actief in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

 

camerabewaking binnen

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je graag camerabewaking binnen laten installeren? Dan hou je best een aantal aandachtspunten in je achterhoofd. Hieronder vind je er alvast enkele opgesomd:

  • Locatie: wat is de beste locatie om camerabewaking binnen te plaatsen? De meeste mensen kiezen ervoor om een camera in een hoek te plaatsen bij een veelgebruikte ingang. Maar je kan het toestel ook richten op waardevolle spullen.
  • Privacy: ook met binnencamera’s moet je rekening houden met de privacywet. Als je binnencamera naar buiten gericht staat, is het namelijk niet toegestaan om straatbeeld te filmen. Verder is het niet verplicht om camerabewaking binnenshuis aan te geven.
  • Beweging: naast alle extra functies kan je ook kiezen tussen een vaste of bewegende camera. Als je je huisdieren in de gaten wil houden, kan het wel handig zijn om een camera te installeren die kan roteren. Op die manier heb je alle hoeken van de ruimte in beeld.
  • Audio: in de huidige camerasystemen is ook audio een optie. Bij two way audio zit een microfoon en een speaker ingebouwd in het toestel. Op die manier kan je ongewenste bezoekers horen en afschrikken door met hen te communiceren.
  • Compleet alarmsysteem: een beveiligingscamera kan inbrekers afschrikken. Toch zijn er nog veel andere mogelijkheden om ongewenste bezoekers tegen te gaan. Je kan overwegen om een volledig alarmsysteem aan te kopen, waardoor je meteen bent gewaarschuwd bij ongewild bezoek.

 

Zelf plaatsen of expert inschakelen?

Een draadloze camera kan je mits de nodige kennis en handigheid zelf installeren. Wil je echter een bekabeld systeem of een complexere installatie? Dan is het aangeraden om een expert in te schakelen. Hieronder vind je alvast enkele voordelen:

  • Advies op maat: een expert luistert naar jouw persoonlijke noden en wensen. Bovendien analyseert die ook je mogelijke risico op inbraak en vandalisme. Op basis daarvan krijg jij advies over camerabewaking binnen. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken vooraleer je investeert in een systeem.
  • Kwalitatief camerasysteem: een specialist werkt enkel met hoogwaardige camerasystemen. Zo kan jij met de beste garantie rekenen op kwalitatieve camerabewaking binnen. Bovendien geniet jouw systeem om die reden ook van een lange levensduur.
  • Correcte en efficiënte plaatsing: een installateur heeft ervaring met het plaatsen van camerabewaking binnenshuis en doet dat dan ook volgens de regels van de kunst. Daarbij houdt die rekening met de gewenste locatie van de camera’s, de juiste hoogte, de beste kijkhoek, …

 

TIP: laat je camerabewaking binnen plaatsen door een professional!

In sommige gevallen kan je ervoor kiezen om zelf je camerabewaking binnen te installeren. Toch heeft een professional inschakelen tal van voordelen. Zo geniet jij van advies op maat, een correcte plaatsing en een kwalitatief bewakingssysteem. Voor de beste garantie op een correcte prijs vergelijk je best een aantal offertes.

Op zoek naar installateurs om camerabewaking binnen te plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs